Buzz

«That's IT!»: μια ταινία φτιαγμένη από μια ολόκληρη χώρα!

στα 10

Ενωμένος ο λαός της Εσθονίας έφτιαξε μια ταινία που αφηγείται το τέλος του κόσμου, αναδεικνύοντας με τον πιο ενθουσιώδη τρόπο τη δύναμη που μπορεί τελικά να κρύβει η ταλαιπωρημένη έννοια της συλλογικότητας.

«That's IT!»: μια ταινία φτιαγμένη από μια ολόκληρη χώρα!

Το «That's IT!» ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του εσθονικού σινεμά, δίνοντας στην έννοια «συλλογική προσπάθεια» μια νέα διάσταση.

Το σενάριο γράφτηκε online (μέσα από sites, blogs και την πλήρη εκμετάλλευση των social media), η επιλογή των πρωταγωνιστών έγινε μέσα από ένα ριάλιτι τηλεοπτικό σόου και το συνεργείο επιλέχθηκε μέσα από διαδικτυακό γκάλοπ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφουν 1500 περίπου ερασιτέχνες και μη Εσθονοί κινηματογραφιστές.

Τοποθετημένο στις μέρες πριν από την 21η Δεκεμβρίου του 2012 (όπου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος) το «That's IT!» αφηγείται την ιστορία τέσσερις νέους που διασχίζουν την Εσθονία με αυτοκίνητο αποφασίζοντας πως θα περάσουν τις τελευταίες μέρες τους σε αυτόν τον μάταιο κόσμο!

Το φιλμ βγήκε στις αίθουσες της Εσθονίας (στο μεγαλύτερο άνοιγμα που έγινε ποτέ στη χώρα) στις 11 Νοεμβρίου για να συμπέσει με το σημαδιακό της ημερομηνίας 11-11-11 και χαιρετίζεται ήδη ως η ταινία που κατάφερε να ενώσει μια παραδοσιακά ενωμένη χώρα και απέδειξε πως το σινεμά μπορεί να είναι τελικά μια φωνή που ακούγεται δυνατά.