Buzz

Ερχεται το Οσκαρ του Μπραντ Πιτ;

στα 10

Θα καταφέρει το «Moneyball» για τον Μπραντ Πιτ, όσα το «The Blind Side» για τη Σάντρα Μπούλοκ; Δείτε το trailer και περιμένουμε τη γνώμη σας.

Ερχεται το Οσκαρ του Μπραντ Πιτ;
Ηρθε η ώρα του Μπραντ Πιτ; Οι ήρωες των γηπέδων πάντα συγκινούσαν την κινηματογραφική βιομηχανία.

Τα παραδοσιακά αμερικανικά σπορ κρύβουν μία καθαρόαιμη, λαϊκή συγκίνηση, τόσο στην κυριολεξία, όσο και στην μεταφορική τους απεικόνιση στον κόσμο της κουλτούρας και της τέχνης.

Βιβλία, ταινίες, μουσικές για ήρωες του φούτμπολ ή του μπέιζμπολ κρατούν μία εμβληματική σχεδόν θέση στην ποπ αμερικανική κουλτούρα, καθώς συμβολίζουν πολλά περισσότερα κι από το ίδιο το αμερικανικό όνειρο, την πτώση ή την πεισμωμένη εμμονή σ' αυτό. Συμβολίζουν την αμερικανική καρδιά.

Ο συγγραφέας Μάικλ Λούις είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Τα βιβλία του καταφέρνουν και να ενθουσιάζουν τους φανατικούς των σπορ (με κριτικές που αναφέρουν ότι «διαβάζοντάς τα είναι το ίδιο συναρπαστικό όσο να είσαι στο γήπεδο») αλλά και την ευρύτερη μάζα που συγκινείται με το δεύτερο επίπεδό τους.

Πρόπερσι, ένα από αυτά τα βιβλία του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και χάρισε, ανέλπιστα, στην πρωταγωνίστριά του το Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου, αλλά και στους παραγωγούς του 300 εκ. δολάρια εισπράξεων. To «Blind Side», καθόλου σπουδαία ταινία στ' αλήθεια, πάτησε όλα τα κουμπιά, έπαιξε όλες τις χορδές της αμερικανικής συνείδησης και σάρωσε τον ανταγωνισμό σ' ένα... άλλο γήπεδο από αυτό που παίζουν τα στουντιακά δράματα.

Φέτος ένα νέο βιβλίο του Λούις βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ονομάζεται «Moneyball» και μας μεταφέρει στη ζωή ενός πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, του Μπίλι Μπιν, ο οποίος μετά από 6 σεζόν αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του και να γίνει προπονητής μίας μικρής ομάδας. Μία ομάδας που δεν έχει τα χρήματα να παίξει στα μεγάλα γήπεδα με τα μεγάλα παιδιά. Μέχρι που ο Μπιν έχει μία ιδέα: μεγάλο παιχνίδι δεν σημαίνει ακριβό παιχνίδι. Με ένα θεότρελο σχέδιο στο οποίο κανείς άλλος δεν πίστεψε, άλλαξε για πάντα τι σημαίνει αμερικανικό μπέιζμπολ.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε ο Μπραντ Πιτ και όσοι έχουν δει την ταινία (παρα)μιλούν για μία αριστοτεχνική ερμηνεία που θα τον φέρει και αυτόν αντιμέτωπο με το χρυσό αγαλματάκι.

Και, σκεφτείτε το, πώς είναι δυνατόν να του το αρνηθούν: σε εποχές κρίσης, φτωχή ομάδα του πιο λαϊκού αμερικανικού αθλήματος κερδίζει τους μεγαλοκαρχαρίες του πρωταθλήματος λόγω του προπονητή της.

Μπραντ, άρχισε να προετοιμάζεις πώς θα ευχαριστήσεις Αντζελίνα και 6 παιδιά στα δευτερόλεπτα που σου αναλογούν.