Buzz

Ερχεται ο Γκρεγκ Αράκι, σηκώνοντας «Χιονοθύελλα»

στα 10

Με ελπίδα την προσεχή πρεμιέρα του στο Σάντανς, ο Γκρεγκ Αράκι, λίγο πιο ώριμος και συγκρατημένος πια, αποκαλύπτει φωτογραφίες από τη νέα του ταινία, «White Bird in a Blizzard».

Ερχεται ο Γκρεγκ Αράκι, σηκώνοντας «Χιονοθύελλα»

Εχουν περάσει είκοσι χρόνια από το «Totally F*ed Up», μια δεκαετία από το «Mysterious Skin» και η τελευταία ταινία του Γκρεγκ Αράκι, το «Kaboom», μοιάζει να άρεσε κυρίως στον Τζον Γουότερς, όχι ότι αυτό είναι μικρό κομπλιμέντο. Ωστόσο, ακόμα κι αυτός ο Γκρεγκ Αράκι μια μέρα θα ωριμάσει και φέτος, έχοντας πατήσει γερά τα πενήντα, έρχεται στα κινηματογραφικά πράγματα με μια ταινία που μοιάζει περισσότερο σύνθετη και «ήρεμη» από ποτέ, χωρίς, ευτυχώς, ν’ αποβάλλει την αγαπημένη τάση του σκηνοθέτη για μια βόλτα στο σουρεαλισμό κι ένα χάδι στην αθώα σεξουαλικότητα.

Το φιλμ λέγεται «White Bird in a Blizzard» και διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας Λόρα Καζίσκι, στο έργο της οποίας είχε βασιστεί και το «The Life Before Her Eyes» του 2007 με την Ούμα Θέρμαν και την Εβαν Ρέιτσελ Γουντ. Στην ιστορία, η Κατρίνα Κόνορς ανακαλύπτει ότι η μητέρα της εγκαταλείπει την οικογενειακή εστία. Η Κατ μένει έκπληκτη, αλλά ίσως όχι και τόσο: ολόκληρη τη χρονιά η Κατρίνα ‘γίνεται δεκάξι’, ερωτεύεται το αγόρι που μένει στο διπλανό σπίτι, ξεφορτώνεται τα παιδικά πιασίματα από το γυναικείο, πια, σώμα της, ανακαλύπτει το σεξ. Ολο αυτόν τον καιρό, η μητέρα της απομακρύνεται περισσότερο από την καθημερινότητα. Καθώς η Κατ και ο αποστασιοποιημένος πατέρας της προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωή τους σε μια φυσιολογική κατάσταση, η κοπέλα διαπιστώνει ότι η απουσία της μητέρας της δεν την επηρεάζει καθόλου. Στα όνειρά της, όμως, που έρχονται ολοζώντανα στον ύπνο της, στοιχειώνεται από τις κραυγές βοήθειας της μητέρας. Η Κατρίνα θ’ αναγκαστεί να εμπιστευτεί τον ένστικτό της ότι κάτι βίαιο και σκοτεινό έχει συμβεί, αλλά αυτή η συνειδητοποίηση θα φέρει μαζί της μια φρικτή αποκάλυψη.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «White Bird in a Blizzard» κρατά η Σεϊλίν Γούντλεϊ και μαζί της εμφανίζονται η Ιβα Γκριν, η Γκαμπούρι Σιντίμπε, o Σάιλο Φερνάντεζ και ο πάντα ευπρόσδεκτος Κρίστοφερ Μελόνι στο ρόλο του πατέρα. Εάν η νέα ταινία του Γκρεγκ Αράκι πράγματι κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς, σύντομα θα μπορούμε να δούμε και τα πρώτα κλιπς, αλλά προς το παρόν πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρά της στις παρακάτω φωτογραφίες.

UPDATE: Δείτε το πρώτο ατμοσφαιρικό τρέιλερ


araki01

araki02

araki03

araki04

araki05

araki06

araki07