Buzz

Επόμενο πρότζεκτ του Μπεν Αφλεκ: να ζήσει με 1.5 δολάριo την μέρα!

στα 10

Ο Μπεν Αφλεκ ενώνει δυνάμεις με χιλιάδες ανώνυμο κόσμο στην προσπάθεια «Live Bellow The Line» και θα ζήσει για πέντε μέρες όπως οι άνθρωποι κάτω από τον μέσο όρο: με 1.5 δολάριο για φαγητό την μέρα.

Επόμενο πρότζεκτ του Μπεν Αφλεκ: να ζήσει με 1.5 δολάριo την μέρα!

Το «Ζήσε Κάτω από τον Μέσο Ορο» είναι μία καμπάνια που προκαλεί τους αμερικανούς πολίτες να σκεφτούν σοβαρά για τις επιπτώσεις της φτώχιας, να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό στις καθημερινές ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και έτσι να θελήσουν από μόνοι τους να κάνουν τη διαφορά. Περίπου ενάμιση δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και, σύμφωνα με μελέτες της World Food Bank, τρέφονται με φαγητό που δεν ξεπερνά το 1.5 δολάριο την μέρα.

Σε μία συμβολική κίνηση λοιπόν, το «Live Below the Line» διοργανώνει μία εβδομάδα αφύπνισης, κατά την οποία όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπαίνουν στη διαδικιασία του 1.5 δολαρίου και σε μία διαδικασία... επιβίωσης. Στην σελίδα της οργάνωσης στο facebook ανακοινώθηκε ότι ο Μπεν Αφλεκ θα συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα 29 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Μαΐου.

Πέρσι, στην ίδια προσπάθεια συμμετείχαν πάνω από 15.000 πολίτες και συγκεντρώθηκαν 3 εκατομμύρια δολάρια περίπου από φιλανθρωπικές παροχές.

Φέτος, αναμένονται πάνω από 20.000 συμμετοχές και ο Αφλεκ δε θα είναι ο μόνος διάσημος. Η τηλεοπτική κυρίως ηθοποιός Σοφία Μπους έχει δηλώσει συμμετοχή, όπως και τραγουδιστής Τζος Γκρόμπαν, ο οποίος το είχε κάνει και πέρσι.

Αγνοούμε πώς κανείς ελέγχει αν όντως οι συμμετέχοντες τηρούν τους κανόνες και στεκόμαστε ακόμα αμήχανοι μπροστά σε κινήσεις που ατσαλάκωτοι μεγαλοαστοί σκύβουν στοργικά για 5 μέρες πάνω σε μία κατάσταση που εκατομμύρια κόσμου δεν μπορούν να δραπετεύσουν.

Από την άλλη πλευρά, οτιδήποτε κάνει τον σύγχρονο ρομποτικό άνθρωπο να σκεφτεί έστω και για λίγο τον διπλανό του είναι καλοδεχούμενη. Food for thought.