Buzz

Αυτά είναι τα σωστά reunions: ο Ενιο Μορικόνε γράφει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ του Τέρενς Μάλικ

στα 10

37 χρόνια μετά το «Days of Heaven», ο Ενιο Μορικόνε ξανασυνεργάζεται με τον Τέρενς Μάλικ για το μουσικό σκορ του φιλόδοξού του ντοκιμαντέρ «Voyage Of Time».

Αυτά είναι τα σωστά reunions: ο Ενιο Μορικόνε γράφει τη μουσική για το ντοκιμαντέρ του Τέρενς Μάλικ

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας παραγωγής Wild Bunch το ντοκιμαντέρ που ο Τέρενς Μάλικ δουλεύει εδώ και χρόνια, το «Voyage Of Time», είναι σχεδόν έτοιμο: μεγαλόπνοο και φιλόδοξο, θα αφορά στην ιστορική έρευνα της γέννησης του σύμπαντος, και τη σχέση χρόνου και κόσμου. Το πρότζεκτ θα έχει δύο εκδοχές: μία 40λεπτη IMAX βερσιόν, την οποία θα αφηγείται ο Μπραντ Πιτ, και μία 60λεπτη, director's cut, που θα αφηγείται η Κέιτ Μπλάνσετ.

Διαβάστε και για την νέα φιξιόν ταινία του Μάλικ: H νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ λέγεται «Weightless»

Voyage Of Time 607

Αυτό που μάς έκανε εντύπωση στα credtis αφορά τη μουσική: ο Ενιο Μορικόνε θα υπογράφει το σάουντρακ. Ο Ιταλός συνθέτης, ο οποίος είχε ξανασυνεργαστεί με τον Μάλικ 37 χρόνια πριν στο «Days of Heaven», δεν είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία. «Δεν γνωριζόμασταν καθόλου, αλλά εκείνος επέμενε να μου κάνει υποδείξεις κι έφτανε στο σημείο να δίνει συγκεκριμένες μουσικές οδηγίες. Αυτό με ενοχλούσε ιδιαίτερα γιατί δεν ήξερε τι έλεγε φυσικά - πχ "προσπάθησε το ίδιο με 3 φλάουτα". Είχα αποφασίσει ότι θα τον τρελάνω εγώ, κι όχι εκείνος εμένα. Το ηχογραφούσα με 3 φλάουτα, δεν του άρεσε καθόλου, κι επιστρέφαμε στη δική μου εκδοχή. Ομως πρέπει να το παραδεχτώ: έδινε μεγάλη σημασία και σεβασμό στη μουσική που θα έντυνε την εικόνα του...»

Δείτε κι αυτό: Ακούγοντας το soundtrack του «Knight of Cups» του Τέρενς Μάλικ

days of heaven soundtrack

Η αλήθεια είναι ότι ο Τέρενς Μάλικ δεν είχε ποτέ τις πιο εύκολες, ήρεμες συνεργασίες με μουσικούς συνθέτες. Ο Τζέιμς Χόρνερ είχε δηλώσει δημόσια, πολλάκις, ότι αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της συνεύρεσής του με τον Μάλικ στο «The New World».

Τι να πουν βέβαια και οι ίδιοι οι ηθοποιοί του που παιδεύονται επί μήνες στο γύρισμα για να... εξαφανιστούν στο μοντάζ. Ομως όταν είναι να συνεργαστείς με έναν ιδιοφυή σκηνοθέτη, υποβάλεις τον εαυτό σου σε κάθε του πρόσταγμα και λες κι ένα τραγούδι. Ή, συνθέτεις ένα.

Να θυμίσουμε ότι ο Μορικόνε υπογράφει και το σάουντρακ του «Hateful Eight», της νέας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, μετά από την όχι και τόσο ευτυχή πρώτη συνεργασία των δύο στο «Django Unchained».

Διαβάστε περισσότερα: