Φεστιβάλ / Βραβεία

O «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου πάει Πεκίνο

στα 10

Συνεχίζοντας τα ταξίδια του στα Φεστιβάλ του κόσμου, ο «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου φτάνει μέχρι την Κίνα, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου.

O «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου πάει Πεκίνο

«Ο "Εχθρός Μου" από την Ελλάδα είναι η ιστορία μιας δύσκολης ηθικής απόφασης. Ρεαλιστικό και με σασπένς στο στιλ, το φιλμ σκηνοθετεί ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μια διάσημη και διαχρονικά πολυτάλαντη φιγούρα του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου, αφού διαπρέπει ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός αλλά και σεναριογράφος. Ο πρωταγωνιστής Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας αρκετά επιδραστικός ηθοποιός στην Ελλάδα. Με τη γνωστή εξαιρετική του ικανότητα στην υποκριτική, φωτίζει τον πολύπλοκο εσωτερικό κόσμο του χαρακτήρα και κάνει την ιστορία συγκινητική και μελωδική.»

Ετσι περιγράφεται ο «Εχθρός Μου» στο επίσημο δελτίο τύπου του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, συμμετέχοντας μαζί με 14 ακόμη ταινίες στο διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης που φέτος διεξάγεται από τις 16 έως και τις 23 Απριλίου. Οι 15 ταινίες επιλέχθηκαν μέσα από μια λίστα από 837 ταινίες από 88 χώρες και 6 ηπείρους, που είχαν δηλώσει συμμετοχή για το Φεστιβάλ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που θα κρίνει τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος είναι ο Τζον Γου («Hard Boiled», «Face/Οff», «Mission Impossible II»), ενώ ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ταινίες βρίσκουμε το «The Promise» του Πατρίς Λεκόντ και το «The Grandmaster» του Γουονγκ Καρ Γουάι.

2

Μετά την πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, τη συμμετοχή της, ανάμεσα σε άλλα Φεστιβάλ, στο London Film Festival και το βραβείο του Ασημένιου Κίονα στο Luxor Egyptian & European Film Festival 2014, η ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι αφού μόλις πριν λίγες εβδομάδες συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του L'Europe autour de l'Europe Φεστιβάλ στο Παρίσι και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στα διαγωνιστικά προγράμματα των Ecu-The European Independent Film Festival (4-6 Aπριλίου), 33ο Istanbul Film Festival (5-20 Απριλίου) και στο Nashville Film Festival (17-26 Απριλίου).

Συνεχίζοντας έτσι τα ταξίδια της στον κόσμο με μεγάλη επιτυχία, σαν ένα ολοζώντανο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού σινεμά που μιλάει τη διεθνή γλώσσα του σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα για τη διεθνή καριέρα του «Εχθρού Μου» στο επίσημο blog της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: