Buzz

«Ενας Προφήτης» αλά αμερικάνικα

στα 10

Μια από τις ωραιότερες ταινίες του Ζακ Οντιάρ, το «Ενας Προφήτης» του 2009 παίρνει διαβατήριο για το αμερικάνικο ριμέικ της από τον παραγωγό του «Fast & Furious»

«Ενας Προφήτης» αλά αμερικάνικα

Τα δικαιώματα για το αγγλοφωνο ριμέικ της ταινίας αγόρασε η Sony Pictures Entertainment με παραγωγούς τον Νιλ Μόριτζ του «Fast & Furious» και τον Τόμπι Τζάφε της νέας «Ολικής Επαναφοράς».

«Είναι ένα έπος με υπέροχους χαρακτήρες και αυθεντική αφήγηση», δήλωσε ο Μόριτζ συμπληρώνοντας: «Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να κάνω ένα αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας και είμαι ευγνώμων που έχω την εμπιστοσύνη του Ζακ Οντιάρ και των παραγωγών του, όπως επίσης και των σεναριογράφων της ταινίας».

Το «Ενας Προφήτης» του Ζακ Οντιάρ («Σώμα με Σώμα») που συμμετείχε το 2009 στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, εννιά βραβεία Σεζάρ, ήταν η υποψηφιότητα της Γαλλίας για το ξενόγλωσσο Οσκαρ και έκανε σούπερ σταρ τον Ταχάρ Ραχίμ, αφηγείται την ιστορία του Μάλικ, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή με ποινή έξι ετών. Φτάνοντας στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες "αποστολές". Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.

Ο πρόεδρος παραγωγών της Columbia Pictures, Χάνα Μιγκέλα, δήλωσε πως «Νομίζουμε ότι το φιλμ θα μεταφερθεί τέλεια για το αγγλόφωνο κοινό. Προφανώς, μας αρέσει να δουλεύουμε με τον Νιλ και είμαστε σίγουροι πως η ταινία θα συναρπάσει το κοινό με τον ίδιο τρόπο που το εκανε και η πρωτότυπη ταινία».

Το ίδιο ελπίζουμε και εμείς, αν και για την ώρα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας...

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Ζακ Οντιαρ.