Buzz

Ενα πακέτο για τον Ιντιάνα Τζόουνς αναζητά παραλήπτη (κι αποστολέα)

στα 10

Την περασμένη εβδομάδα, ένα μυστηριώδες πακέτο έφτασε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. Περιείχε μια απόλυτα πειστική ρέπλικα από το σημειωματάριο που ο Ιντι χρησιμοποίησε για να βρει την χαμένη κιβωτό. Κανείς δεν ξέρει ποιος το έφτιαξε, ούτε πως έφτασε ως εκεί...

Ενα πακέτο για τον Ιντιάνα Τζόουνς αναζητά παραλήπτη (κι αποστολέα)

Το σημειωματάριο που είναι εξωτερικά, πιστό αντίγραφο αυτού που είχαμε δει στην ταινία περιέχει, χάρτες, φωτογραφίες, χειρόγραφες σημειώσεις, ακόμη και χαρτονομίσματα, κάτι που προφανώς πήρε στον άνθρωπο που το δημιούργησε, πολλές μέρες επίμονης εργασίας.

Το πακέτο είχε ως παραλήπτη τον Χένρι Γουόλτον Τζόουνς Τζούνιορ, αλλά δεν στάλθηκε μέσω του αμερικάνικου ταχυδρομείου, αφού οι σφραγίδες του είναι ψεύτικες, δεν έφτασε στην γραμματεία του πανεπιστημίου μέσω κάποιας εταιρίας courier ούτε κανείς είδε κάποιον να το αφήνει εκεί.

Ενα παρόμοιο ημερολόγιο πουλήθηκε πριν λίγο καιρό στο ebay, αλλά το πανεπιστήμιο γρήγορα διαπίστωσε πως το αντικείμενο που είχαν στα χέρια τους δεν ήταν το ίδιο και μετά από άκαρπες προσπάθειες να ανακαλύψει την προέλευσή του, απευθύνθηκε στην Lucas Film η οποία όμως δήλωσε πως το ημερολόγιο δεν είναι αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία, πως δεν είναι κατασκευασμένο από εκείνη και πως αγνοεί την προέλευσή του.

Αναζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία για το χαριτωμένο αυτό μυστήριο, το πανεπιστήμιο δημιούργησε μια σελίδα στο διαδίκτυο ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία για την προέλευσή του, αλλά μέχρι τώρα έχει συλλέξει μια σειρά από ενδιαφέρουσες θεωρίες, αλλά καμιά αληθινά χρήσιμη πληροφορία.

Μέχρι τώρα, οι απόψεις που δείχνουν να κερδίζουν έδαφος, είναι αυτή που λέει ότι το σημειωματάριο αποτελεί μέρος κάποιας viral καμπάνιας της Lucas Film, την οποία η εταιρία κρατάει ακόμη μυστική, ή έργο ενός υποψήφιου φοιτητή που ήθελε να δείξει στο πανεπιστήμιο πως μπορεί να σκεφτεί out of the box και να εξασφαλίσει την εγγραφή του.

Η ίσως ότι ο Ιντιάνα Τζόουνς, υπήρχε κάποτε στ΄ αλήθεια κι απλώς, αυτό το σημειωματάριο άργησε χαρακτηριστικά να φτάσει στο γραφείο του...