Buzz

Ενα κουαρτέτο για τον Ντάστιν Χόφμαν

στα 10

Ξεκίνησαν χτες τα γυρίσματα της πρώτης σκηνοθετικής απόπειρας του Ντάστιν Χόφμαν. Γιατί, όπως πολύ σωστά λέει το κλισέ, αυτό που στην πραγματικότητα θέλει να κάνει κάθε ηθοποιός είναι να σκηνοθετήσει.

Ενα κουαρτέτο για τον Ντάστιν Χόφμαν

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ρόναλντ Χάργουντ, το «Quartet» θα είναι μια χαρακτηριστικά βρετανική ταινία που δεν περιλαμβάνει ρόλο για τον σκηνοθέτη της, αλλά φιλοξενεί ένα αξιοθαύμαστο καστ Αγγλων ηθοποιών.

Η Μάγκι Σμιθ, ο Τομ Κόρτνεϊ, ο Μπίλι Κόνελι, η Πολίν κόλινς, ο Μάικλ Γκαμπόν είναι μερικοί μόνο από τους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας για συνταξιοδοτημένους τραγουδιστές της όπερας. Κάθε χρόνο στα γενέθλια του Βέρντι, δίνουν μια συναυλία για να συνεισφέρουν στα έξοδα του «σπιτιού» τους, αλλά όταν η πρώην γυναίκα ενός από τους ενοίκους έρχεται να μείνει μαζί τους, τα σχέδιά τους για την φετινή συναυλία βρίσκονται ξαφνικά σε κίνδυνο.

Το φιλμ περιγράφεται σαν μια «χαρούμενη και αισιόδοξη ματιά στα γηρατειά, μια ωδή στο να γερνάς με ελπίδα, το πως η τέχνη φωτίζει τη ζωή και στο πως το ανθρώπινο πνεύμα παραμένει ακμαίο ακόμη κι όταν η λάμψη της νιότης αρχίζει να σβήνει».

Το «Quartet» είναι μια παραγωγή του BBC Films, τα γυρίσματά του θα ολοκληρωθοιύν σε εννιά εβδομάδες και η ελληνική του διανομή είναι ήδη εξασφαλισμένη από την ODEON.