Buzz

Ενα κομμάτι εναλλακτικής κινηματογραφικής ιστορίας: αν ο Μάρλον Μπράντο πρωταγωνιστούσε στον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία»

στα 10

Ενα βίντεο που δείχνει την ακρόαση που πέρασε ο Μάρλον Μπράντο για το ρόλο του Τζέιμς Ντιν στον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία» είναι ένα κομμάτι ιστορίας από μόνο του. Δείτε το...

Ενα κομμάτι εναλλακτικής κινηματογραφικής ιστορίας: αν ο Μάρλον Μπράντο πρωταγωνιστούσε στον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία»

Το παρακολουθείς σαν κομμένη σκηνή μίας ταινίας που... δεν γυρίστηκε ποτέ. Η εκδοχή του «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία» αν έπαιρνε ο Μπράντο κι όχι ο Τζέιμς Ντιν το ρόλο, ίσως ήταν ένα άλλο αγρίμι από μόνη της. Αυτό το δοκιμαστικό του 23χρονου τότε Μπράντο ήταν ένας καλά κρυμμένος θησαυρός μέχρι πριν από λίγα χρόνια που κυκλοφόρησε ως extra στο επετειακό DVD της ταινίας. Από ό,τι λέγεται μάλιστα, ο Μπράντο πέρασε από ακρόαση 8 χρόνια πριν γυριστεί η ταινία με τον Τζέιμς Ντιν τελικά ως πρωταγωνιστή.

Η ιστορία θέλει να είναι ο Μπράντο (ο οποίος το 1947 έπαιζε τον Στάνλεϊ Κοβάλσκι του «Λεωφορείο ο Πόθος» στο θέατρο) ο οποίος απέρριψε το ρόλο (κι όχι ο Καζάν τον Μπράντο), καθώς δεν ήθελε να δεσμευτεί με το χολιγουντιανό στούντιο της Warner με 7ετές συμβόλαιο. Τρία χρόνια αργότερα θα έκανε τελικά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με το «The Men» (1950). Ο Νίκολας Ρέι γύρισε τον «Επαναστάτη» το 1955 με τον Ντιν, ο οποίος έγινε σύμβολο και μύθος.

Ομως, αντίθετα με πάρα πολλά άλλα δοκιμαστικά που δείχνουν τους σταρ άγουρους και ανώριμους, η ακρόαση του Μπράντο έχει μία ηλεκτρισμένη δύναμη που σε καθηλώνει. Θα ήταν, πράγματι, μία πολύ διαφορετική ταινία.

Ο Ντάργουϊν Πότερ, συγγραφέας της βιογραφίας του Μπράντο «Brando Unzipped», συμφωνεί. «Από τη στιγμή που ανοίγει την πόρτα και μπαίνει στη σκηνή έχει τη λάμψη και τη δύναμη κεραυνού. Η παρουσία του μαγνητίζει - τόσο γιατί βρίσκεται στο απόγειο του ταλέντου του, αλλά και της φυσικής του ομορφιάς...»

Δείτε το βίντεο και πείτε μας τη γνώμη σας...