Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα καυτό καλοκαίρι για τη Μόνικα Μπελούτσι και τον Λουί Γκαρέλ

στα 10

O Φιλίπ Γκαρέλ σκηνοθετεί τον γιο Λουί και την Μόνικα Μπελούτσι, σε μια καυτά γαλλική, ερωτική ιστορία, που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ της Βενετίας. Δείτε το τρέιλερ.

Ενα καυτό καλοκαίρι για τη Μόνικα Μπελούτσι και τον Λουί Γκαρέλ
Εκείνο το καλοκαίρι...

Ο Πολ και ο Φρεντερίκ γνωρίζονται μέσω ενός κοινού φίλου. Ο Φρεντερίκ ζει με την γυναίκα του Ανζέλ στην Ιταλία καθώς εκείνη γυρίζει εκεί μια ταινία. Ο Πολ προσπαθεί να γίνει επίσης ηθοποιός και εν τω μεταξύ δουλεύει σαν κομπάρσος. Στα γυρίσματα μιας ταινίας γίνεται φίλος με τον βοηθό σκηνοθέτη και ερωτεύεται την Ελιζαμπέτ, μια άλλη νεαρή ηθοποιό.

Ο Φρεντερίκ καλεί τον Πολ και την Ελιζαμπέτ στη Ρώμη, αλλά η γυναίκα του Ανζέλ δείχνει προβληματισμένη από την επίσκεψή τους. Οι λόγοι θα εξηγηθούν στη διάρκεια ενός χρόνου, στην διάρκεια του οποίου το σενάριο κατορθώνει να χωρέσει απιστίες και ατυχήματα, διαζύγια και δράματα, ακόμη και φαντάσματα νεκρών συγγενών.

Φυσικά δεν περιμέναμε μια τυπική ερωτική ιστορία από τον Φιλίπ Γκαρέλ, αλλά η συνύπαρξη της Μόνικα με τον Λουί που εν τω μεταξύ έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους πιο αξιοπρόσεκτους γάλους πρωταγωνιστές, είναι κάτι που αξίζει να περιμένεις.

Ακόμη κι αν παρά τις υποσχέσεις του τίτλου για ένα καυτό καλοκαίρι, όλη την ερωτική ένταση, τα τσαλακωμένα σεντόνια και τα ερωτικά δράματα, τα στήθη της Μόνικα μένουν δυστυχώς εκτός πλάνου σε ολόκληρο το τρέιλερ. Αν και κάτι μας λέει οτι δεν θα συμβαίνει το ίδιο και στη διάρκεια της ταινίας.

Aλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο για τον σκηνοθέτη: Ο Φιλίπ Γκαρέλ λέει ότι η ταινία του έγινε με αφορμή τον θάνατο του καλύτερου του φίλου. «Εύας φίλος είναι κάποιος για τον οποίο θα έδινες τη ζωή σου. Τίποτα Λιγότερο τίποτα περισσότερο. Μια τέτοια απώλεια αφήνει το αίσθημα ενός μπερδέματος στα όνειρά σου. Και σου δίνει την αφορμή να κάνεις μια ταινία. Μια ταινία που δεν θα αντικαταστήσει τον φίλο που έχασες, αλλά που θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις για λίγο την ζωή που ζούσες μαζί του, ως δυο ευτυχισμένοι καλλιτέχνες».

Είδατε, είναι πολύ πιο βαθύ απ όσο πιστέψατε στην αρχή...