Buzz

Ενα καναρίνι την ημέρα. «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» στο instagram

στα 10

O λογαριασμός της ταινίας του Εκτορα Λυγίζου στο instagram πηγαίνει -όπως και η ίδια η ταινία- πέρα από τα αναμενόμενα ποστάροντας όχι συνηθισμένες προωθητικές φωτογραφίες, μα όμορφα πορτρέτα... καναρινιών.

Ενα καναρίνι την ημέρα. «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» στο instagram

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, το «Αγόρι» στον τίτλο της ταινίας του Εκτορα Λυγίζου, προσπαθεί να επιβιώσει δίχως χρήματα, δίχως στέγη, σχεδόν δίχως ελπίδα στην Αθήνα των ημερών μας. Περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης, στις ζωές των ανθρώπων κουβαλώντας μαζί το καναρίνι του, τον σύντροφό του, κλεισμένο σε ένα κλουβί.

Κι αν υπάρχει ένας συμβολισμός εδώ, υπάρχει επίσης μια συγκλονιστική ιστορία αφοσίωσης κι αγάπης, η αχτίδα μιας ανθρωπιάς που δεν χάνεται κάτω από την σκιά ακόμη και της πιο μεγάλης πείνας.

Η ταινία του Λυγίζου, έχει ήδη διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία στα φεστιβάλ. Από την ειδική μνεία για τον πρωταγωνιστή της στο Κάρλοβι Βάρι, τις βραβεύσεις στην Θεσσαλονίκη και την Σεβίλη, στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου.

Σε λίγες μέρες, στις 9 Μαϊου, η ταινία βγαίνει επιτέλους στις αίθουσες, αλλά ήδη «πετάει» στο instagram. O λογαριασμός του φιλμ στο site... φωτογραφικής δικτύωσης, δεν ακολουθεί την συνηθισμένη προωθητική λογική άλλων ταινιών. Οχι στιγμιότυπα από τα γυρίσματα, τις βραβεύσεις, πορτρέτα των συντελεστών, μα μόνο φωτογραφίες, ενίοτε και σκίτσα, από καναρίνια.

Δείτε μερικές από αυτές πιο κάτω κι ακολουθήστε το boyeatingthebirdsfood στο instagram για περισσότερες ποιητικά τρυφερές φωτογραφίες καναρινιών.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να κερδίσετε μια συλλεκτική αφίσα από την ταινία.