Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Εμανουέλ Σενιέ αρνείται την πρόσκληση της Ακαδημίας, μετά τη διαγραφή του Ρομάν Πολάνσκι

στα 10

Μετά την αποπομπή του Ρόμαν Πολάνκσι από την Ακαδημία, η πρόσκληση που έφτασε στην Εμανουέλ Σενιέ απαντήθηκε αναλόγως...

Η Εμανουέλ Σενιέ αρνείται την πρόσκληση της Ακαδημίας, μετά τη διαγραφή του Ρομάν Πολάνσκι

«Η Ακαδημία μάλλον πιστεύει ότι είμαι μια αδίστακτη, αριβίστρια ηθοποιός που θα ξεχνούσα ότι έχω παντρευτεί εδώ και 29 χρόνια έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες στον κόσμο. Τον αγαπών, είναι ο σύζυγός μου και ο πατέρας των παιδιώ μου. Τον έδιωξαν σαν να ήταν παρίας. Κι όμως αυτοί οι ανώνυμοι της Ακαδημίας πιστεύουν ότι θα "ανέβω τα σκαλιά της δόξας" πίσω από την πλάτη του; Τι αφόρητη υποκρισία! Αυτή η πρόταση είναι τόσο προσβλητική. Δεν μπορώ πια να μείνω σιωπηλή. Με προσβάλλετε την ίδια ώρα που υποστηρίζετε ότι προστατεύετε τις γυναίκες.»

Με ανοιχτή επιστολή της που δημοσιεύτηκε στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, η Εμανουέλ Σενιέ επιτέθηκε στην Αμερικανική Ακαδημία, η οποία την συμπεριέλαβε μέσα στους 928 επαγγελματίες της βιομηχανίας παγκοσμίως που προσκάλεσε για να γίνουν μέλη της. Αιτία φυσικά η διαγραφή του Ρομάν Πολάνσκι μέσα στη χρονιά από την Ακαδημία, γεγονός που εξόργισε τον αυτοεξόριστο δημιουργό.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρομάν Πολάνσκι πιστεύει στο Netflix, την αλήθεια και την Εμανουέλ Σενιέ!

Roman Polanski

«Υπήρξα πάντα φεμινίστρια. Αλλά πως μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες η Ακαδημία απέβαλε τον σύζυγό μου, Ρόμαν Πολάνσκι, σε μια προσπάθεια να εναρμονιστεί στο πνεύμα της εποχής - η ίδια Ακαδημία που το 2002 του έδωσε Οσκαρ για τον "Πιανίστα". Τι περίεργη υπόθεση αμνησίας.»

«Οσον αφορά τα μέλη της Ακαδημίας, έχω μόνο ένα πράγμα να τους πω: αυτή είναι η μια γυναίκα που δεν θα έχετε ποτέ», ολοκληρώνει την επιστολή της η Εμανουέλ Σενιέ.

Θυμηθείτε κι αυτό: Στις Κάννες, ο κόσμος ενδιαφέρεται μέχρι και για το βρακί του Ρόμαν Πολάνσκι

Roman Polanski