Buzz

H Εμα Γουάτσον γελάει κατά της Κυβέρνησης της Τουρκίας!

στα 10

Εχοντας πάρει τελείως στα σοβαρά το ρόλο της ως πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, η Εμα Γουάτσον απαντάει εφηβικά και αποτελεσματικά στο συντηρητισμό της Τουρκίας σε σχέση με τις γυναίκες.

H Εμα Γουάτσον γελάει κατά της Κυβέρνησης της Τουρκίας!

Την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, σε μια δημόσια ομιλία του, εξέφρασε τις θέσεις του για τις ηθικές αρχές της χώρας δηλώνοντας πως οι γυναίκες πρέπει να είναι σεμνές και να μην γελάνε μπροστά σε όλους, να μην είναι προκλητικές με τη συμπεριφορά τους. Κλείνοντας την ομιλία του αναρωτήθηκε: «Που είναι τα κορίτσια μας, που κοκκινίζουν ελαφρά από ντροπή, κατεβάζουν το κεφάλι και τραβούν το βλέμμα τους μακριά όταν τις κοιτάμε στο πρόσωπο, σαν σωστά σύμβολα σεμνότητας;»

Οι γυναίκες της Τουρκίας φυσικά και αντέδρασαν άμεσα βγάζοντας και ποστάροντας φωτογραφίες στο Twitter και στα social media με το hashtag #direnkahkaha που σημαίνει «αντισταθείτε και γελάστε», επαναστατώντας στη συντηρητική θέση της κυβέρνησης. Σε συμπαράστασή τους η Εμα Γουάτσον φωτογραφήθηκε γελώντας και απευθύνηθηκε στις γυναίκες της Τουρκίας και του κόσμου που υπόκεινται σε περιορισμούς ελεύθερης έκφρασης.

Emma Watson

Μια από τους περίπου 180 πρέσβεις και πρέσβειρες καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών, η Γουάτσον είναι προσανατολισμένη στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, ενώ η ανακοίνωση πως αναλαμβάνει χρέη πρέσβειρας καλής θελήσεων στις αρχές του Ιουλίου είχε τόση ανταπόκριση που τα Ηνωμένα Εθνη εξέδωσαν ανακοίνωση δηλώνοντας πως το επίσημο site τους έπεσε από τα χτυπήματα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η Γουάτσον είχε δηλώσει: «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι κάτι τόσο άρρηκτα δεμένο με το ποια είμαι που δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια ευκαιρία πιο συναρπαστική. Εχω ακόμη τόσα πολλά να μάθω αλλά όσο μεγαλώνω εύχομαι να προσφέρω περισσότερη από τη γνώση μου, την εμπειρία μου και την ορατότητα μου σε αυτόν τον ρόλο.»

Διαβάστε ακόμη: