Buzz

Ποια είναι η Εμιλι Ρατακάουσκι και γιατί παίζει στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ;

στα 10

Αν έχετε δει το βίντεο κλιπ του «Blurred Lines» του Robin Thicke, αποκλείετε να μην την προσέξατε. Το ίδιο κι ο Μπεν Αφλεκ, που έκανε τις απαραίτητες συστάσεις…

Ποια είναι η Εμιλι Ρατακάουσκι και γιατί παίζει στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ;

Η Εμιλι Ρατακάουσκι, μοντέλο, εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ του «Blurred Lines» του Robin Thicke και κόβει ανάσες, μ’ ένα συνδυασμό παιχνιδιάρικου κοριτσιού και ώριμων καμπυλών. Εκεί την πρόσεξε κι ο Μπεν Αφλεκ, ο οποίος, στην προετοιμασία του «Gone Girl», της νέας ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ όπου πρωταγωνιστεί, την πρότεινε στο σκηνοθέτη του, ο οποίος εκείνον τον καιρό αναζητούσε, όπως ο ίδιος λέει, «μια διαστημική γκόμενα προορισμένη για γ…σι, όσο γίνεται πιο διαφορετική από την κομψή, ευγενική σύζυγο της ιστορίας.» Η «σύζυγος» είναι η Ρόζαμουντ Πάικ και η εν λόγω ιστορία ακολουθεί τον Νικ Νταν και τη γυναίκα του, Εϊμι, δυο δημοσιογράφους από τη Νέα Υόρκη που, όταν βρίσκονται χωρίς δουλειά, εγκαταλείπουν τη μεγαλούπολη για μια επαρχιακή πόλη στο Μιζούρι. Εκείνη είναι όμορφη, έξυπνη και έξω από τα νερά της. Εκείνος μοιάζει γοητευτικός, αλλά νάρκισσος και ψεύτης. Ο γάμος τους δείχνει τέλειος στους απ΄ έξω, αλλά όταν η Εϊμι εξαφανίζεται στην πέμπτη επέτειό γάμου τους, όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Νικ.

Η Εμιλι Ρατακάουσκι είναι μία, μόνο, από τις απρόσμενες επιλογές στο καστ του «Gone Girl», που συμπληρώνουν ο Νιλ Πάτρικ Χάρις και ο Τάιλερ Πέρι, αν και οπωσδήποτε η πιο καυτή. Σε αφιέρωμα που της έκανε το GQ, ο Ντέιβιντ Φίντσερ εξήγησε: «Μιλούσα με τον Μπεν (Αφλεκ) και αυτό που χρειαζόμουν για το ρόλο της Αντι ήταν κάποια που να διχάσει τους άντρες και τις γυναίκες στο κοινό. Χρειαζόμασταν κάποια που, μόλις θα εμφανιστεί στην οθόνη, οι γυναίκες θα πουν, “αυτό είναι φρικτό κι ανήθικο” και, ταυτόχρονα, οι άντρες θα πουν, “ναι, αλλά…” Κι ο Μπεν μου λέει, “ναι, σαν την κοπέλα στο βίντεο του Blurred Lines”. Οταν γνωριστήκαμε, συνειδητοποίησα ότι είναι κι απίστευτα ώριμη, δεν είχε τρελαθεί που ήταν η ωραία της ημέρας. Δεν αστειεύεται , ξέρει τι κάνει. Αν κάποιος πρόκειται να καταστρέψει τη ζωή του για μια 21χρονη, θα πρέπει να είναι ειδική περίπτωση κι η Εμιλι ήταν.»

Κατά τα άλλα, η Εμιλι Ο’ Χάρα Ρατακάουσκι, για όποιον το αντέχει ολόκληρο, είναι Αμερικανίδα γεννημένη στο Λονδίνο, σπούδασε για ένα χρόνο στο UCLA αλλά το άφησε για την καριέρα της που απογειωνόταν, δεν έχει κάνει καμία (καμία, λέμε), πλαστική στο σώμα της, εμφανίζεται και στο «Somebody» των Maroon 5 και μεγαλώνοντας είχε ως ίνδαλμα τον Μάικλ Τζάκσον. Δείτε την ξανά στο «Blurred Lines» και διαβάστε περισσότερα για το «Gone Girl» του Ντέιβιντ Φίντσερ με... ανανεωμένο ενδιαφέρον!