Buzz

«Εδωσα μάχη για τη ζωή μου»: η Εμίλια Κλαρκ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο

στα 10

Tελικά η πραγματική warrior δεν είναι η Ντενέρις του «Game of Thrones», αλλά η ίδια η Εμίλια Κλαρκ.

«Εδωσα μάχη για τη ζωή μου»: η Εμίλια Κλαρκ για πρώτη φορά αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο

Χθες αργά το βράδυ, απογευματινή ώρα Αμερικής, ένα δημοσίευμα του New Yorker έγινε viral. Απολύτως δικαιολογημένα. Γιατί έπιασε εκατομμύρια κόσμου εξ εξαπίνης. Γιατί κανείς μας δεν είχε ιδέα. Γιατί κάπως έτσι θα το χειριζόταν και η ίδια η Ντενέρις - η περήφανη μητέρα των δράκων.

Η Εμίλια Κλαρκ, η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» έγραψε σε πρώτο πρόσωπο ένα αποκαλυπτικό κομμάτι για την μάχη που έδωσε (δις!) για τη ζωή της, όταν το 2011 (μόλις είχε ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του «GoT») μία ρήξη ανευρύσματος του εγκεφάλου, της προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία που θα μπορούσε να αποδειχθεί θανάσιμη.

Emilia Clarke interview 607

«Το πρωί της 11ης Φεβρουαρίου 2011 ήμουν στο γυμναστήριο, στο Crouch End του Βόρειου Λονδίνου, όταν άρχισα να υποφέρω από έναν φοβερό πονοκέφαλο. Και μία εξάντληση που δεν μου έκανε δύσκολο ακόμα και να φορέσω τα αθλητικά μου παπούτσια. Οταν ξεκίνησα την άσκηση ένιωσα ότι σερνόμουν. Σε μία διάταση ένιωσα ότι ένας σιδερένιος κλοιός έσφιξε τόσο το μέτωπό μου που το κεφάλι μου ήταν έτοιμο να εκραγεί. Προσπάθησα να το αγνοήσω, αλλά ήταν αδύνατον. Ζήτησα άδεια να πάω στην τουαλέτα. Σύρθηκα μέχρι εκεί, μπουσούλησα σχεδόν. Γονάτισα στη λεκάνη και άρχισαν επιθετικοί εμετοί. Ο πόνος - συνεχόμενες επίμονες μαχαιριές στο κεφάλι- γινόταν όλο και χειρότερος. Το ένιωσα, το ήξερα. Ο εγκέφαλός μου έπαθε ζημιά. Προσπάθησα να επιβληθώ στον πόνο και τη ναυτία. Είπα στον ευατό μου «Οχι δε θα πάθεις εγκεφαλικό. Δε θα μείνεις παράλυτη». Κουνούσα συνεχώς τα ακροδάχτυλα των χεριών και των ποδιών μου για να ευφησυχαστώ. Οχι δεν είχα μείνει παράλυτη. Επαναλάμβανα σκηνές από το «Game of Thrones». Οχι δε θα ξεχνούσα. Μία γυναίκα από τη διπλανή τουαλέτα με άκουσε και με ρώτησε αν ήμουν ΟΚ. Οχι, δεν ήμουν. Δε θυμάμαι πολλά μετά. Το θόρυβο της σειρήνας του ασθενοφόρου. Εμένα να κάνω εμετούς σ' ένα δοχείο. Κάποιον να παίρνει από το κινητό μου τους γονείς μου και να τους λέει να με συναντήσουν στην είσοδο των εκτάκτων περιστατικών του νοσοκομείου Whittington...»

emilia clarke 607 2

«Θυμάμαι να μου λένε ότι έπρεπε να υπογάψω ότι συναινώ με την απόφαση των γιατρών για εγχείρηση εγκεφάλου. Εγχείρηση εγκεφάλου; Δεν έχω χρόνο εγώ για τέτοια. Εγώ βρίσκομαι στην εκκίνηση της ζωής μου. Τελικά, φυσικά υπέγραψα. Και βρέθηκα στο χειρουργείο. Για τις επόμενες 3 ώρες, ειδικοί χειρούργοι επισκεύαζαν τον εγκέφαλό μου. Και αυτή δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα το έκαναν, ούτε η λιγότερο επώδυνη, ούτε η χειρότερη εμπειρία. Κι ήμουν μόλις 24 χρονών...»

Η Κλαρκ αφηγείται πώς εγχειρίστηκε δύο φορές (σε διάστημα λίγων χρόνων έπρεπε να επέμβη και σ' ένα δεύτερο ανεύρυσμα) και πώς αυτή η επώδυνη, τρομαχτική εμπειρία έπρεπε να συνοδεύει τη λάμψη, τη φήμη και την απογείωση της καριέρας της, αλλά και τη σκληρή της δουλειά στα γυρίσματα των επόμενων κύκλων του «Game of Thrones».

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου press junket για το «GoT» θυμάμαι πάρα πολύ έντονα ότι έπρεπε να θυμίζω στον εαυτό μου να αναπνέει. Οχι να σκέφτεται και να απαντά και να ποζάρει χαριτωμένα. Να αναπνέει. Ανάμεσα στις συνεντεύξεις έπαιρνα μορφίνη. Ο πόνος, η κούραση, η εξάντληση είχε πολλασιαστεί ένα εκατομμύριο φορές. Κι επίσης, ας το παραδεχτούμε, ανησυχούσα. Είμαι ηθοποιός, είμαι νάρκισσος. Ανησυχούσα για τι εικόνα είχα, τι εικόνα έδινα...»

emilia clarke 607

Διαβάζοντας το κομμάτι, όπου η Κλαρκ μιλά με σθένος και χωρίς καμία διάθεση αυτολύπησης, συνειδητοποιείς ότι η πραγματική warrior δεν είναι τελικά η Ντενέρις Ταργκέριαν, γνωστή και ως «η πρώτη του ονόματός της», γνωστή και ως «Καταλύτρια των Αλυσίδων», γνωστή και ως «Η Μητέρα των Δράκων», γνωστή και ως «Η Βασίλισσα των Δράκων», γνωστή και ως «Η Θυελλογέννητη», γνωστή και ως «Η Ακαυτη», γνωστή και ως «η Μητέρα» (Μύσα), γνωστή και ως «Η Βασίλισσα Απέναντι από την Θάλασσα», γνωστή και ως «Η Αργυρή Βασίλισσα».

Είναι η Εμίλια Κλαρκ.

Διαβάστε ολόκληρο το κομμάτι «A Battle for my Life» στο site του New Yorker. Αξίζει τον κόπο και το χρόνο σας.

Διαβάστε περισσότερα: