Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελληνικό σινεμά: Αλλο ένα φεστιβάλ, άλλο ένα βραβείο.

στα 10

Συνεχίζοντας να ταξιδεύει και να βραβεύεται, το «Attenberg», κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο New Horizons της Πολωνίας. Εν τω μεταξύ, καλά νέα και για τον Γιώργο Ζώη και την (επερχόμενη) πρώτη μεγάλου μήκους του «Stage Fright», από το φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Ελληνικό σινεμά: Αλλο ένα  φεστιβάλ, άλλο ένα βραβείο.
Η Αθηνά Τσαγγάρη, ενώ παραλαμβάνει το βραβείο

Το μεγάλο βραβείο του σημαντικότερου Πολωνικού φεστιβάλ (συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 28 χιλιάδων Ευρώ), κέρδισε το ήδη πολυβραβευμένο φιλμ της Αθηνάς Τσαγγάρη, συνεχίζοντας μια θριαμβευτική πορεία στα φεστιβάλ του πλανήτη.

Εν τω μεταξύ στο φεστιβάλ του Σαράγεβο, όπου στο πρόγραμμα συμπαραγωγών CineLink συμμετείχε το σχέδιο της καινούριας ταινίας του Γιώργου Ζώη «Stage Fright» σε σενάριο του ίδιου και του Βασίλη Κυριακόπουλου.

Το project, κέρδισε το βραβείο του Centre National de la Cinematographie, που συνοδεύεται από χρηματική υποστήριξη δέκα χιλιάδων ευρώ.

Η παραγωγός Μαρία Δρανδάκη (παραγωγός και του «Stage Fright» κέρδισε στο ίδιο φεστιβάλ την υποτροφία του EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), που βοηθά στο training και το networking νέων ευρωπαίων παραγωγών, αλλά και στην εξέλιξη των καινούριων project τους.

Στο CineLink+ συμετείχε ένα ακόμη Ελληνικό σχέδιο, η επόμενη ταινία του Αγγελου Φραντζή «Virus», σε σενάριο του ίδιου και του Σπύρου Κρίμπαλη.

Τέλος, από το Sarajevo Talent Campus Pack&Pitch, η ταινία που επιλέχθηκε ήταν το «II», σε σκηνοθεσία Ευθύμη Κόσεμουντ Σανίδη και παραγωγή Γιώργου Τσούργιαννη.