Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελληνική επέλαση στην Κοπεγχάγη!

στα 10

Με ένα αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Γιώργου Λάνθιμου, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των «Νέων Ταλέντων» και τα «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου στο τμήμα «European Voices», το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κοπεγχάγης ρίχνει προβολέα στο ελληνικό σινεμά...

Ελληνική επέλαση στην Κοπεγχάγη!
Σκηνή από το «L» του Μπάμπη Μακρίδη

Αν και αποτελείται από τρεις μόνο ταινίες, η φιλμογραφία του Γιώργου Λάνθιμου αποτελεί ένα από τα αφιερώματα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κοπεγχάγης που διεξάγεται από τις 12 έως τις 29 Απριλίου στην πρωτεύουσα της Δανίας.

«Κινέττα», «Κυνόδοντας» και «Αλπεις» εισάγουν λοιπόν υποψιασμένους και μη θεατές στο «τραγικό και ταυτόχρονα κωμικό» σινεμά του Γιώργου Λάνθιμου, όπως το χαρακτηρίζει το κείμενο στον κατάλογο του Φεστιβάλ, στο αφιέρωμα με τον τίτλο «Yorgos Lanthimos X3».

Το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, συνεχίζοντας τη φεστιβαλική του διαδρομή που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Sundance και συνεχίστηκε με το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, συμπεριλαμβάνεται στις 10 πρώτες ταινίες νέων σκηνοθετών που διαγωνίζονται για το βραβείο «New Talent Grand Prix». Ανάμεσα τους βρίσκουμε το «L' Age Atomique» της Ελενα Κλοτζ από τη Γαλλία και το «Snowtown» του Τζάστιν Κέρζελ από την Αυστραλία.

Στο τμήμα «European Voices» θα προβληθεί, όμως, και η δεύτερη ταινία του ελληνικής καταγωγής κάτοικου Κολομβίας Σπύρου Σταθουλόπουλου «Μετέωρα», μετά την πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Μάθετε περισσότερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κοπεγχάγης στο επίσημο site του Φεστιβάλ.