Buzz

Η Ελ Φάνινγκ είναι η συγγραφέας του «Φρανκενστάιν». Δείτε το τρέιλερ του «Mary Shelley»

στα 10

Η ταινία ξετυλίγει τη σχέση της Μαίρη Σέλεϊ με τον ποιητή Πέρσι Μπις Σέλεϊ και τα γεγονότα που την οδήγησαν στη συγγραφή του εμβληματικού γοτθικού μυθιστορήματος.

Η Ελ Φάνινγκ είναι η συγγραφέας του «Φρανκενστάιν». Δείτε το τρέιλερ του «Mary Shelley»

Πριν από μερικά χρόνια, η Ντακότα Φάνινγκ διεκδικούσε τον τίτλο μιας από τις πιο ανερχόμενες νεαρές ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Σήμερα, η νεότερη αδελφή της, Ελ, έχει πάρει για τα καλά τα σκήπτρα, καθώς μοιάζει να βρίσκεται κυριολεκτικά παντού!

Επειτα από ένα σερί πρωταγωνιστικών ρόλων σε ταινίες όπως το «The Neon Demon» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, το «20th Century Women» του Μάικ Μιλς, η «Αποπλάνηση» της Σοφία Κόπολα, αλλά και το επερχόμενο «Α Rainy Day in New York» του Γούντι Αλεν, σειρά έχει για την Ελ Φάνινγκ το biopic για τη ζωή της συγγραφέα του θρυλικού «Φρανκενστάιν», Μαίρη Σέλεϊ.

Διαβάστε ακόμα: «Hot Summer Nights»: ο Τίμοθι Σαλαμέ περνάει ένα ακόμα καυτό καλοκαίρι

Mary Shelley 607

Η ταινία επικεντρώνεται κυρίως στη σχέση της 18χρονης Σέλεϊ με τον ποιητή Πέρσι Μπις Σέλεϊ, γνωστό επίσης για τη φιλία του με τον Λόρδο Βύρωνα, και στα γεγονότα που θα την οδηγούσαν τελικά στη συγγραφή του εμβληματικού γοτθικού μυθιστορήματος.

Δεν θα γκρινιάξουμε (ακόμα) για την ύπαρξη ενός ακόμα biopic ανάμεσα στα δεκάδες αλλά πάσης φύσεως που ετοιμάζονται αυτή την περίοδο ή είναι ήδη έτοιμα. Αντιθέτως, θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για κάτι πέρα από μια ακαδημαϊκή ταινία εποχής στη σκηνοθέτιδα Χάιφα Αλ-Μανσούρ από τη Σαουδική Αραβία, η οποία πραγματοποιεί εδώ το αγγλόφωνο ντεμπούτο της, έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά της με την εντυπωσιακή πρώτη της ταινία, «Το Απαγορευμένο Ποδήλατο».

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

Mary Shelley poster 607