Φεστιβάλ / Βραβεία

«Elefante Blanco» ο Λευκός Ελέφαντας του Πάμπλο Τραπέρο

στα 10

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης του «Αρπακτικού» και της «Λεονέρα» επισκέπτεται τις τρώγλες του Μπουένος Αϊρες στην καινούρια ταινία του που ετοιμάζεται για τις Κάννες.

«Elefante Blanco» ο Λευκός Ελέφαντας του Πάμπλο Τραπέρο
Ζερεμί Ρενιέ: οχι ακριβώς ο ιερέας που είχες στο μυαλό σου

Γραμμένο από τον ίδιο τον Τραπέρο και τους μόνιμους συνεργάτες του Μαρτίν Μαουρεγκουί, Αλεχάντρο Φαντέλ και Σαντιάγκο Μίτρε, το φιλμ ανανεώνει την συνεργασία του με τους πρωταγωνιστές του στοο «Αρπακτικό» Ρικάρντο Νταρίν και Μαρτίνα Γκούζμαν, ενώ προσθέτει στο καστ του τον σταθερό ηθοποιό των αδελφών Νταρντέν, Ζερεμί Ρενιέ.

Οι Ρενιέ και Νταρίν υποδύονται δυο καθολικοί ιερείς στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, που έχουν κερδίσει τον σεβασμό των κατοίκων τους για τις ακούραστες προσπάθειες τους να βελτιώσουν την κατάσταση, διαλέγουν δυο διαφορετικούς δρόμους για να αντιμετωπίσουν τη βία, τη διαφθορά και την αδικία.

Ο ένας θα χρησιμοποιήσει τις πολιτικές του διασυνδέσεις για να βοηθήσει στο χτίσιμο και την επάνδρωση ενός νοσοκομείου. Ο άλλος μετά την αποτυχία μια αποστολής του στη ζούγκλα, θα βιώσει μια βαθιά κρίση στην πίστη του, στον εαυτό του και στην καθολική εκκλησία.

Οταν το χτίσιμο του νοσοκομείου θα παγώσει εξ αιτίας, αντικρουόμενων συμφερόντων των καρτέλ των ναρκωτικών και καθολικής διαφθοράς του πολιτικού συστήματος, η κατάσταση θα αγγίξει εκρηκτικά επίπεδα και η πίστη και η φιλία των δυο ιερέων θα δοκιμαστεί.

Το φιλμ ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες της Αργεντινής τον Μάιο ενώ μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι μια από τις ταινίες που θα δούμε στο πρόγραμμα των Καννών, όπου είχαν κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα τους και οι δυο προηγούμενες ταινίες του Τραπέρο.

Δείτε το teaser τρέιλερ, την αφίσα και τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας.