Buzz

Εξω από τη «Ζωή του Πι» ο Τόμπι Μαγκουάιρ: η ερμηνεία του κόπηκε στο μοντάζ!

στα 10

Είσαι διάσημος, έχεις καλή σχέση με το σκηνοθέτη, είσαι και καλός ηθοποιός, αρέσεις και στα κορίτσια και στ’ αγόρια. Μη χαλαρώνεις. Το ότι γύρισες μια ταινία δε σημαίνει κι ότι θα είσαι μέσα τελικά!

Εξω από τη «Ζωή του Πι» ο Τόμπι Μαγκουάιρ: η ερμηνεία του κόπηκε στο μοντάζ!

Ο Τόμπι Μαγκουάιρ μοιάζει να είναι από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Ανγκ Λι: ο σκηνοθέτης τον ανέδειξε στο «The Ice Storm» to 1997 και τον ξαναπροτίμησε δυο χρόνια αργότερα στο «Ride With the Devil». Ετσι σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση ότι ο ηθοποιός βρίσκεται στο καστ της νέας ταινίας του Ανγκ Λι, το πολυαναμενόμενο και θεωρητικά οσκαρικό «The Life of Pi». Εκανε, όμως, εντύπωση, το γεγονός ότι ολόκληρος ο ρόλος του Μαγκουάιρ κόπηκε στο μοντάζ και δε θα δει ποτέ το φως του προβολέα! Και μετά λέμε για τον Τέρενς Μάλικ…

Ο Μαγκουάιρ ερμήνευε στην ταινία ένα δεύτερο ρόλο, αυτόν του «Συγγραφέα», που στην ιστορία κουβεντιάζει τακτικά με τον κεντρικό ήρωα, τον Πι. Ο «Συγγραφέας» όμως, τελικά, θ’ αντικατασταθεί από τον Ρέιφ Σπολ, τον Μίλμπερν του «Προμηθέα» του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος αυτόν τον καιρό βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται. Τα κουτσομπολιά λένε ότι ο Ανγκ Λι έκρινε πως, από τη μία πλευρά, η ερμηνεία του Τόμπι Μαγκουάιρ δεν «κόλλαγε» με την αύρα της ταινίας αλλά και ότι ο ηθοποιός είναι πια υπερβολικά διάσημος για να συμμετέχει σ’ ένα καστ σχετικά άγνωστων ερμηνευτών.

Σκηνοθέτης και ηθοποιός μοιάζουν συμφιλιωμένοι με τις εξελίξεις: «Υποστηρίζω απόλυτα την απόφαση του Ανγκ να προτιμήσει μια διαφορετική κατεύθυνση γι’ αυτόν το ρόλο στη ‘Ζωή του Πι’», δήλωσε ο Τόμπι Μαγκουάιρ. Στο οποίο ο Ανγκ Λι προσέθεσε, «Για να υπάρχει συνέπεια με το υπόλοιπο καστ της ταινίας, αποφάσισα να επιλέξω ένα αποκλειστικά διεθνές (χωρίς αμερικανικές συμμετοχές) καστ. Θαυμάζω τον Τόμπι πάρα πολύ και ανυπομονώ να δουλέψω μαζί του ξανά στο μέλλον.»

Κι ο Τόμπι Μαγκουάιρ, πάντως, δε θα πρέπει να μείνει παραπονεμένος: η αμοιβή του για το «The Life of Pi» εξοφλήθηκε στο ακέραιο και σύντομα θα τον δούμε στο σημαντικό ρόλο του Νικ Κάραγουεϊ στο «The Great Gatsby».

Διαβάστε περισσότερα για το «The Life of Pi»: