Industry

«Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου»: Ημερίδα από το ΕΚΟΜΕ και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

στα 10

Το ΕΚΟΜΕ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική Ημερίδα γύρω από τις νέες προκλήσεις που φέρνει το ψηφιακό περιβάλλον στην παιδεία του 21ου αιώνα.

Flix Team
«Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου»: Ημερίδα από το ΕΚΟΜΕ και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ A.E στο πλαίσιο των αρχών του και της στρατηγικής του στην εκπαίδευση στα Μέσα και την Πληροφορία, συνδιοργανώνει με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου: Προσεγγίσεις Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Παιδείας», τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Καλλιθέα, Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου).

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου GAPMIL European Sub-Chapter Mediterranean Group της UNESCO, τον συντονισμό του οποίου έχει το ΕΚΟΜΕ, αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου» . Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της Ομογένειας καλούνται να συμμετάσχουν στη διάσωση και επεξεργασία ιστορικών τεκμηρίων, στην αξιοποίησή τους σε μαθητικές οπτικοακουστικές και ψηφιακές δημιουργίες και τη διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το ΕΚΟΜΕ A.E, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.), το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Για τη συμμετοχή στην ημερίδα και τον διαγωνισμό, έχει δημιουργηθεί διαδικτυακή πλατφόρμα εγγραφής μέσω του www.i-create.gr, στην οποία διατίθεται επίσης εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ταινίας με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη 19η Απριλίου 2019.

Στην έναρξη της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Παιδείας, Ερευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε., Πάνος Κουάνης . Τη δράση «Η Ιστορία σου, είναι Ιστορία της Πόλης σου», θα παρουσιάσει η Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, Υπ. Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, μέλος ΔΣ ΕΚΟΜΕ.

Μέλη της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων (ΕΡΤ Α.Ε., Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, Γενικά Αρχεία του Κράτους, ΕΚΚΕ) εκπαιδευτικοί, ερευνητές, επιμελητές εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημιουργοί από το χώρο του κινηματογράφου και του κινουμένου σχεδίου, φωτίζουν τις διατάσσεις της παιδείας στα Μέσα, υπογραμμίζουν το ρόλο των βιβλιοθηκών και των αρχείων στο σχολείο και αναλύουν τις όψεις της ψηφιακής και οπτικοακουστικής δημιουργίας στη σχολική αίθουσα.

Στους συμμετέχοντες στην ημερίδα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε Live streaming από το κανάλι του ΕΚΟΜΕ στο YouTube.

Ηιστορία