Buzz

Λένα Ντάναμ: το κορίτσι του 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

στα 10

Τα δικαιώματα για το νέο της βιβλίο έβγαλε στην αγορά η Λένα Ντάναμ, δημιουργός του «Girls», και κατέληξε να κερδίσει προσφορές της τάξεως των 1.000.000 δολαρίων!

Λένα Ντάναμ: το κορίτσι του 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

Update 6/10/2012: Η μάχη των εκδοτικών οίκων για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα του «Not That Kind of Girl» έχει ανεβάσει το κασέ της Λένα Ντάναμ. Μέσα σε 3 μέρες, το ποσό τετραπλασιάστηκε! Μέχρι στιγμής, η καλύτερη προσφορά έχει φτάσει τα 3.7 εκατομμύρια δολάρια και η Ντέναμ έχει δεσμευτεί να επιλέξει εκδότη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και να φανταστείτε ότι η Τίνα Φέι με τα διπλάσια χρόνια στο χώρο πούλησε τα δικαιώματα του βιβλίου της «Bossypants» για 5 εκατομμύρια δολάρια - κάτι που τώρα φαντάζει λίγο!

Με το «Girls» (αναμένουμε την δεύτερη σεζόν από την ΗΒΟ) κέρδισε 4 υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy. Η βρετανική μάρκα ρούχων ASOS την βάφτισε μοντέλο και εκπρόσωπό της. Και τώρα το βιβλίο της «Not That Kind of Girl» προπωλείται σε δημοπρασία εκδοτικών οίκων με προτάσεις που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια. Οχι κι άσχημα για την 26χρονη Λένα Ντάναμ!

Το βιβλίο, το οποίο στην ουσία είναι μία σειρά από προσωπικά κείμενα, είναι εμπνευσμένο από το διάσημο φεμινιστικό βιβλίο συμβουλών «Having It All» της Ελεν Γκάρλεϊ Μπράουν - της πάλαι ποτέ αρθρογράφου στο αμερικανικό Cosmopolitan.

Η Ντάναμ, εξελίσσοντας με συνέπεια το προφίλ του κοριτσιού που βγάζει μπροστά τον εαυτό της στις πιο αμήχανες στιγμές, θα γράψει μία σειρά από κεφάλαια που θα μας εξομολογούνται αστείες-σημαντικές-προσωπικές διηγήσεις για θέματα όπως την πρώτη της φορά, ή προσπάθειές της να κάνει δίαιτα (καταθέτοντας μάλιστα το καθημερινό της ημερολόγιο δίαιτας και κιλών), ή ακόμα και την γουντιαλενική εμμονή της με το θάνατο.

Μαθαίνουμε ότι αρκετά κεφάλαια θα περιγράφουν πώς η Ντάναμ βρίσκει ότι οι άντρες μιας κάποιας ηλικίας παραμένουν συγκαταβατικοί και σεξιστές, αναφέροντας ως συγκεκριμένο παράδειγμα ένα ραντεβού της με μεγαλύτερό της σκηνοθέτη.

Τέλος θα υπάρχουν κεφάλαια με διηγήσεις από ταξίδια της σε μέρη όπως το Ισραήλ και την Ιαπωνία.

Αυτό το κορίτσι λοιπόν «δεν είναι αυτό το κορίτσι». Είναι το κορίτσι της γενιάς της, με άλλα πρότυπα, ιδέες και τρόπο έκφρασης. Το παρακολουθούμε χαμογελώντας.

Να θυμίσουμε όμως ότι πάντα υπήρχαν Αυτά τα κορίτσια. Σε κάθε γενιά. Από την Νόρα Εφρον μέχρι την Ελεν Γκάρλεϊ Μπράουν μέχρι την «Κάρι Μπράντσοου». Απλά... περπατούσαν σε άλλα παπούτσια.