Buzz

Είναι επίσημο: Ο Τέρενς Μάλικ λατρεύει όντως το «Zoolander»

στα 10

Ηταν κάτι που κυκλοφορούσε σαν φήμη από καιρό: ένα από τα ελάχιστα και ίσως το πιο παράξενο πράγμα ξέραμε για τον μυστικοπαθή σκηνοθέτη, ήταν η αγάπη του για την κωμωδία του Μπεν Στίλερ. Τώρα ξέρουμε ότι δεν ήταν απλά φήμη.

Είναι επίσημο: Ο Τέρενς Μάλικ λατρεύει όντως το «Zoolander»

Οι λεπτομέρειες για την ζωή, τις επιρροές, τα πράγματα που αγαπά ο Τέρενς Μάλικ, είναι προφανώς ελάχιστες, αφού ο αμερικάνος σκηνοθέτης αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις, να κάνει δημόσιες εμφανίσεις, ακόμη και να ταξιδεύει στα φεστιβάλ όπου προβάλλονται οι ταινίες του.

Ξέραμε όμως, ίσως απλά και μόνο γιατί το γεγονός είναι τόσο παράξενο ώστε αξίζει αναφοράς, ότι μια από τις αγαπημένες του ταινίες είναι το «Zoolander» του Μπεν Στίλερ. Σύμφωνα με αυτό που μέχρι σήμερα έμοιαζε με μια χαριτωμένη διασκεδαστική φήμη, το «Zoolander» είναι από τις ταινίες που βλέπει ξανά και ξανά, ενώ οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι ο Μπεν Στίλερ, είχε στείλει στον σκηνοθέτη, ένα βίντεο με τον ίδιο ως Zoolander με ευχές για τα γενέθλια του.

Ολα τα παραπάνω μας έκαναν να χαμογελάμε στη σκέψη του πάντα σοβαρού και απόμακρου Μάλικ, στον καναπέ του σπιτιού του να γελά με τις ατάκες της ομολογουμένως διασκεδαστική κωμωδίας και με αστεία όπως αυτό του ταλέντου των ηρώων να βγάζουν το εσώρουχο τους δίχως να βγάλουν το παντελόνι τους.

Τώρα ξέρουμε ότι δεν είναι απλά μια φήμη. Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Μάλικ θα επιλέξει μια σειρά από ταινίες για το πρώτο μίνι θερινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Philbrook Museum of Art «Films on the Lawn», στην πολιτεία της Τάλσα, όπου κατοικεί. Οπως περιμένατε, μια από αυτές τις ταινίες είναι φυσικά το «Zoolander». Οι υπόλοιπες είναι το «Beat the Devil» του Τζον Χιούστον, το «The Lady Eve» του Πρέστον Σταρτζες και το δικό του «Badlands».