Είδαμε τον πιλότο του «Last Resort»

TV 12 SEP 2012  /  Θοδωρής Δημητρόπουλος

Είναι η πιο πολυαναμενόμενη νέα σειρά του χειμώνα, ένα αληθινό ‘80s ψυχροπολεμικό διαμάντι πακεταρισμένο σε σειρά των ‘10s: O Σον Ράιαν (του «The Shield») δημιουργεί την ιστορία ενός πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ σε πόλεμο με την ίδια του τη χώρα.

Με δυο λόγια: Πυρηνικό υποβρύχιο που βολτάρει για ασκήσεις λαμβάνει ύποπτη διαταγή να ισοπεδώσει το Πακιστάν. Οταν ο Καπετάνιος αρνείται μέχρι να λάβει εξηγήσεις, το ίδιο το υποβρύχιο γίνεται στόχος και σα μόνη ελπίδα σωτηρίας διαφεύγουν σε ένα νησί προσπαθώντας να καθαρίσουν το όνομά τους και να διαλευκάνουν το μυστήριο της διαταγής.

Ξέρουμε τους: Σον Ράιαν, δημιουργός και σεναριογράφος, το οποίο είναι καλό νέο γιατί ο Ράιαν εκτός του ότι κάνει μόνο καλές σειρές, έχει γράψει στο παρελθόν και τον τέλειο πιλότο («The Shield»). Σκηνοθετεί ο Μάρτιν Κάμπελ (αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό για τη σειρά), πρωταγωνιστούν οι Αντρέ Μπράουερ (φοβερός πρωταγωνιστής του «Homicide»), Σκοτ Σπίντμαν («Felicity»), Ρόμπερτ Πάτρικ και η Οτομν Ρίσερ (γνωστή και ως Εκείνη Που Εσωσε Το «The O.C.»).

Είχαμε γράψει: «...αυτή μπορεί και να είναι η καλύτερη ‘80s περιπέτεια που δεν γυρίστηκε ποτέ.»

Tελικά: Έτσι πρέπει να είναι οι πιλότοι, πολύ απλά. Εξηγούμαστε: Δεν είναι μια τέλεια ώρα τηλεόρασης, καθώς υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα συμβαίνουν αρκετά γρήγορα απλώς επειδή πρέπει να προλάβουν να συμβούν, και υπάρχουν ηθοποιίες που -για να το θέσουμε κομψά- είναι αντάξιες της τελευταίας δουλειάς του Μάρτιν Κάμπελ, το «Green Lantern».

Ομως, εδώ μιλάμε για πιλότο, που θα πει πως πρέπει να εκπληρώσει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, να θεμελιώσει την κεντρική ιδέα και το σκηνικό της σειράς, να συστήσει τους χαρακτήρες μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύμπαν, και να σε κάνει να ενδιαφερθείς - και να τα κάνει όλα σε 40’. Το «Last Resort» τα καταφέρνει περίφημα όλα αυτά, στήνοντας μια παράλληλη αφήγηση με το υποβρύχιο-αποστάτη στην αποκλεισμένη νιρβάνα του και με τα πολιτικά παιχνίδια που υπονοούνται πίσω στην Ουάσινγκτον, την ώρα που οι χαρακτήρες έχουν αποκτήσει ξεχωριστή φωνή και η δυναμική μεταξύ τους μοιάζει ήδη περίπλοκη.

(Ειδικά η σχέση του ‘Μεσσία’ Καπετάνιου Τσάπλιν με τον υπαξιωματικό του και τον λοστρόμο του υποβρυχίου Κολοράντο. Ο Μπράουερ είναι φανταστικός ηθοποιός και το λογύδριο στο τέλος του επεισοδίου σχεδόν με έκανε να θέλω να στείλω στρατιωτικό χαιρετισμό στην οθόνη μου.)

Εχουμε μεγάλη περιέργεια να δούμε τι μορφή μπορεί να έχει από βδομάδα σε βδομάδα αυτή η σειρά, το πόσο μπορεί να συντηρηθεί αυτό το αρχικό concept του πυρηνικού εκβιασμού, και με τι τρόπο. Ομως τα πάντα εδώ σε κάνουν να θες να επιστρέψεις για τη συνέχεια.


*Η σειρά ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι πιλότοι για να είστε προετοιμασμένοι!

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.