Buzz

Eϊβα Ντουβερνέ: μετά το «Selma» σειρά έχει η Κατρίνα

στα 10

Η σκηνοθέτης του υποψήφιου για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, «Selma», έχει ήδη κλείσει το επόμενό της πρότζεκτ: μία ταινία για την καταστροφή της Νέας Ορλεάνης από τον τυφώνα Κατρίνα, καθώς και τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάστεις τις τραγωδίας.

Eϊβα Ντουβερνέ: μετά το «Selma» σειρά έχει η Κατρίνα

Παρούσα στο φεστιβάλ του Sundance, η σκηνοθέτης του «Selma» Εϊβα Ντουβερνέ, επβεβαίωσε τα σχέδιά της: πρόκειται να γράψει, να σκηνοθετήσει και να αναλάβει την παραγωγή μίας άτιτλης ακόμα ταινίας, η οποία θα μας επιστρέψει στην Νέα Ορλεάνη, το καλοκαίρι της τραγωδίας του τυφώνα Κατρίνα.

Η ταινία θα είναι ένα θρίλερ μυστηρίου που ακολουθεί τα ίχνη μίας δοοφονίας, όμως είμαστε σίγουροι ότι η Ντουβερνέ θα έχει ως στόχο να αποτυπώσει τον γενικότερο καμβά της αφροαμερικανικής πληγής που επέφερε (ή απλώς ανέδειξε;) η καταστροφή του τυφώνα και οι μετέπειτα άνισες διαχειριστικές πολιτικές της κρίσης.

«Η ιστορία που μας ενδιαφέρει να πούμε είναι εκείνη που θα ακολουθήσει τις πολύπλοκες ανθρώπινες αντιδράσεις, ατομικές ή και συλλογικές, σε εποχές κρίσης και χάους. Δεν μας ενδαφέρει να εστιάσουμε μόνο στο χάος, αλλά και στις συνέπειές του...» είπε από το Sundance η Ντουβερνέ.

Ο Ντέβιντ Ογιέλοου, ο σημερινός της πρωταγωνιστής στο «Selma» στο ρόλο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για να παίξει και σ' αυτή της την ταινία, αλλά και να αναλάβει ένα ρόλο στην παραγωγή. Να θυμίσουμε ότι αυτή θα είναι η τρίτη συνεργασία τους, καθώς ο Ογιέλοου είχε πρωταγωνιστήσει και στο «Middle of Nowhere», την ταινία με την οποία η Ντουβερνέ πρωτοέκανε αίσθηση στο Sundance το 2012.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον...

Διαβάστε ακόμα:

Oscars 2015: O Σπάικ Λι τα χώνει στην Ακαδημία για το σνομπάρισμα του «Selma»