Buzz

Ευθύμης Kosemund Σανίδης: the new «phenomenon»;

στα 10

Μ’ ένα βίντεο – παρουσίαση για το Asimis Kolaitou Art Foundation στη Σαντορίνη, με τίτλο «Phenomenon», ο σκηνοθέτης Ευθύμης Kosemund Σανίδης δηλώνει παρών στο ελληνικό κινηματογραφικό μέλλον.

Ευθύμης Kosemund Σανίδης: the new «phenomenon»;

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης δείχνει την κινηματογραφική του ματιά στο «Phenomenon Project», ένα 9λεπτο βίντεο που σκηνοθέτησε για τη Σαντορινιά γκαλερί ΑΚ Κέντρο Τεχνών Ασιμής Κολαΐτου: στο φακό του, η αγριάδα του νησιού και η καλλιτεχνική αιχμή γίνονται μία πρόθεση που κλιμακώνεται ανάμεσα στα βράχια και τους κλειστούς, τετράγωνους χώρους. Ο Ελληνο-Γερμανός σκηνοθέτης, ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αντί για κάμερα, αλλά γρήγορα έκανε το γύρο του στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Γαλλία, υπογράφοντας μουσικά και πειραματικά βίντεο, ενώ συμμετείχε στα Talent Campus του Βερολίνου και του Σεράγεβο. Μάλιστα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο το 2011, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρόγραμμα «Pack & Pitch» για την παρουσίαση της μικρού μήκους ταινίας του, «ΙΙ», η οποία βρίσκεται στα τελευταία βήματα του post production, με παραγωγό τον Γιώργο Τσούργιαννη. Αυτόν τον καιρό, ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης (δείτε το site του) βρίσκεται στη Γαλλία, στη Le Fresnoy, όπου ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του κι αναπτύσσει την επόμενη μικρού μήκους ταινία του, «Odette».

phen01

Στο «Phenomenon», ο σκηνοθέτης δούλεψε για το Asimis Kolaitou Art Foundation, ένα χώρο έξι στρεμμάτων, ακριβώς έξω από τα Φυρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η βασική ιδέα του βίντεο ήταν η σχέση του καλλιτέχνη με τη φύση, της αποδόμησής της και της προσπάθειας επανασυγκόλλησής της, μεταμορφώνοντάς τη σε τέχνη. Ταυτόχρονα, στο «Phenomenon», η performance art, η γλυπτική, η ζωγραφική και η εικονογραφία επικοινωνούν και συνδέονται με το νησί της Σαντορίνης.

phen02

Στη δημιουργική ομάδα του «Phenomenon» συναντάμε τη σεναριογράφο Ελιζαμπέττα Ηλία-Γεωργιάδου που συμμετείχε πέρσι στο AdaptLab του Torino Film Lab (διαβάστε περισσότερα) και τον Νίκο Αποστολόπουλο που γνωρίσαμε πριν δυο χρόνια στο Φεστιβάλ Δράμας με την ταινία «Θόλος» που απέσπασε και το βραβείο σπουδαστικής ταινίας (διαβάστε περισσότερα).

phen03

Δείτε παρακάτω το «Phenomenon», χαζέψτε τις φωτογραφίες και… περιμένετε σύντομα περισσότερα από τον Ευθύμη Kosemund Σανίδη.

info

Direction Efthimis Kosemund Sanidis | Story Elizampetta Ilia-Georgiadou | Photography Nikos Mexis | Sound Yorgos Potagas | Montage Nikos Apostolopoulos + EKS | Color Ionas Katrakazos | Music - Miserere written by Arvo Pärt performed by The Hilliard Ensemble, IIIo Como un Meccanismo di Precisione written by György Ligeti performed by Arditti Quartet | Artists - Marianna Asimi, Eleni Kolaitou, Katonas Asimis, Christoforos Asimis

Phenomenon from Efthimis Kosemund Sanidis on Vimeo.