Buzz

Ο Εντουαρντ Νόρτον συγκινείται από την ιστορία ενός Σύρου επιστήμονα και μαζεύει χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων

στα 10

Ιστοριές προσφύγων που βρίσκονται χωρίς μέλλον στην Αμερική ήταν ικανές να κινητοποιήσουν τον Εντουαρντ Νόρτον σε μια online φιλανθρωπική δράση που μετράει ήδη μέσα σε δύο ημέρες περισσότερες από 388 χιλιάδες δολάρια.

Ο Εντουαρντ Νόρτον συγκινείται από την ιστορία ενός Σύρου επιστήμονα και μαζεύει χρήματα για την ανακούφιση των προσφύγων

Η ιστορία ενός Σύρου επιστήμονα που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο οποίος δεν μπορεί να εργαστεί γιατί χρειάζεται να είναι μόνιμος κάτοικος και να έχει τα απαραίτητα χαρτιά, δημοσιεύτηκε ως μέρος της δράσης Humans in New York που συζητήθηκε όσο λίγες τον τελευταίο καιρό, αναγκάζοντας μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει πως θα βρεθεί λύση για όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και μακριά από τις πατρίδες τους βρίσκονται στην Αμερική.

Αυτή διάβασε ο Εντουαρντ Νόρτον - γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία - και οργάνωσε μια online φιλανθρωπική δράση για να συγκεντρώσει χρήματα για τη στήριξη των προσφύγων στην Αμερική. Την κινησή του συνόδευσε και με ένα κείμενο που συνοψίζει όλα όσα πιστεύουν όσοι βρίσκονται στο πλευρό των προσφύγων κόντρα στις αντιδραστικές φωνές που πληθαίνουν - στην Αμερική όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη - προκαλώντας αλλεπάλληλα κύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Διαβάστε ακόμη: «Ο θάνατος πίσω μου, η ζωή μπροστά μου»: Ο Μάντι Πατίνκιν του «Homeland» στη Λέσβο

«Είδα αυτήν την ιστορία σε ένα από τα αγαπημένα μου sites, το Humans of New York και με έκανε να δακρύσω. Αυτός ο άνθρωπος έχασε τόσα που θα έκαναν οποιονδήποτε να λυγίσει. Και όμως θέλει με πάθος μια ευκαιρία να συνεισφέρει θετικά στον κόσμο. Αν δεν υποδεχόμαστε ανθρώπους σαν αυτόν στις κοινότητές μας και δεν τους δίνουμε τη δύναμη οι ζωές τους να έχουν αντίκτυπο, τότε δεν είμαστε η χώρα που λέμε στους εαυτούς μας ότι είμαστε... Ας απορρίψουμε τις "αντι-ανθρώπινες" φωνές που μας λένε να φοβόμαστε τους πρόσφυγες και ας δείξουμε σε αυτόν τον άνθρωπο και την οικογένειά του το υλικό από το οποίο είμαστε φτιαγμένοι οι Αμερικάνοι. Ας δείξουμε πως μια χώρα φτιαγμένη από την ενέργεια και τα όνειρα προσφύγων πιστεύει ακόμη σε θαρραλέους ανθρώπους που έρχονται εδώ με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής...»

Διαβάστε εδώ με εικόνες την ιστορία του επιστήμονα που έχει κινητοποιήσει μέχρι στιγμής χιλιάδες ανθρώπους με το ποσό που συγκεντρώνεται στην online φιλανθρωπική δράση να ξεπεράνει μέσα σε τρεις ημέρες τις 388 χιλιάδες δολάρια.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: