Buzz

Ο Εντουαρντ Νόρτον βαρέθηκε την παλαιολαγνεία και τον κυνισμό για το σύγχρονο σινεμά

στα 10

Ο Εντουαρντ Νόρτον πιστεύει ότι σήμερα γίνονται εκπληκτικές ταινίες - κι εκνευρίζεται ν' ακούει το αντίθετο!

Ο Εντουαρντ Νόρτον βαρέθηκε την παλαιολαγνεία και τον κυνισμό για το σύγχρονο σινεμά

Ο Εντουαρντ Νόρτον έχει κάνει μια παράξενη καριέρα, απ' όταν εμφανίστηκε στα μέσα του '90, μέχρι σήμερα, στα 46 του. Χαιρετίστηκε ως «ο νέος Ρόμπερτ Ντε Νίρο» για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «American History X» και το «Fight Club», μετά, όπως κι ο αυθεντικός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, έκανε μια σειρά επιλογών που σε κάνουν ν' απορείς, αλλά τα τελευταία χρόνια, με τις συμμετοχές του στις ταινίες του Γουες Αντερσον (και στο φετινό «Grand Budapest Hotel» και, κυρίως με το ρόλο του στο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, μοιάζει να ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του. Γι' αυτό και, σε συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες στο indiwire κι αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές του να παίζει σε ταινίες που έχουν ενδιαφέρον και δύναμη, δήλωσε βροντόφωνα ότι δεν αντέχει τους ανθρώπους που εκθειάζουν το σινεμά του παρελθόντος και βρίσκουν ότι οι σημερινές ταινίες υπολείπονται εκείνων.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί για τα Οσκαρ του 2016!

«Είναι ένα θέμα που πραγματεύεται και το "Birdman",» είπε ο Εντουαρντ Νόρτον, «αλλά στον κόσμο αρέσει να λέει ότι η ζυγαριά της τέχνης έναντι τη εμπορικότητας βαραίνει προς τη λάθος κατεύθυνση. Και θυμάμαι ότι διάβαζα, το 1998 ή το 1999, τον Γουίλιαμ Γκόλντμαν, το διάσημο σεναριογράφο, που αναρωτιόταν, πού είναι η σπουδαία γενιά; Τίποτα δε συγκρίνεται με την ακμή της περιόδου '67 με '75. Και σκεφτόμουν, το '99 είχαμε το "Matrix", το "Fight Club", το "Election", το "Being John Malkovich", το "Three Kings", το "Magnolia". Με δουλεύετε; Διαλέξτε μια τυχαία χρονιά από το '67 ως το '75 που να περιλαμβάνει μια πιο εντυπωσιακή ομάδα νέων δημιουργών που καταθέτουν πολύ, πολύ καλές δουλειές.»

Διαβάστε ακόμη: To 2015 είναι εδώ και αυτές είναι οι ταινίες που δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε!

Ειδικά για τη φετινή χρονιά, τις ταινίες του 2014, στις οποίες, άλλωστε, ο Εντουαρντ Νόρτον συνέβαλε με το ταλέντο του, ο ηθοποιός ακούγεται ιδιαίτερα μαχητικός: «Ακούω συνέχεια τους ανθρώπους του χώρου να λένε πόσο δύσκολο είναι το σινεμά σήμερα. Ομως ο Ντέιβιντ Φίντσερ έκανε μια φοβερή ταινία. Ο Αλεχάντρο έκανε αυτήν εδώ την ταινία. Ο Γουες έκανε μια από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του. Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ έκανε άλλη μια σπουδαία ταινία. Ο Πολ Τόμας Αντερσον έκανε άλλη μια σπουδαία ταινία. Η ταινία του Μπένετ Μίλερ είναι απίστευτη. Είδατε την ταινία των Νταρντέν; Θέλω να πω, ελάτε τώρα... Δεν μπορείτε να είστε κυνικοί. Τι παραπάνω θέλετε; Πόσες παραπάνω καλές ταινίες περιμένετε να υπάρχουν σε μια χρονιά;» Πες τα χρυσόστομε.

Διαβάστε ακόμη: