Buzz

Ο Εντγκαρ Ράιτ αφήνει τα γρήγορα αυτοκίνητα και πιάνει... τους Sparks

στα 10

Στην παράδοση που θέλει τόσους και τόσους αναγνωρισμένους σκηνοθέτες να κάνουν ταινίες για τις αγαπημένες τους μπάντες, σειρά έχει ο Εντγκαρ Ράιτ, με τη φόρα του «Baby Driver».

Ο Εντγκαρ Ράιτ αφήνει τα γρήγορα αυτοκίνητα και πιάνει... τους Sparks

Ο Μάρτιν Σκορσέζε για τους The Band. Ο Μάρτιν Σκορσέζε για τους Rolling Stones. Ο Κάμερον Κρόου για τους Pearl Jam. Ο Τζιμ Τζάρμους για τους Stooges. Ο Εντγκαρ Ράιτ για τους Sparks. Πώς;

Ο 44χρονος Βρετανός σκηνοθέτης, έχοντας εκτοξευθεί στα ουράνια της φήμης του με το fun και την επιτυχία του «Baby Driver», αναζητώντας πώς θα κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία αυτή - ή πώς, απλώς, θα μπορέσει να κάνει το κέφι του τώρα που κανείς δεν τον πιέζει για την εισπρακτική επιτυχία που ήδη έκανε - βρήκε τον επόμενο κινηματογραφικό στόχο του.

Θα είναι αυτοί που η μουσική δημοσιογραφία χαρακτήρισε «the great upsetters», οι Αμερικανοί Sparks, τ΄ αδέλφια Ρον και Ράσελ Μελ που, ωστόσο, από το 1973 και μετά εγκαταστάθηκαν στην Αγγλία κι απέκτησαν τη δική τους fan base.

sparks 607

«Είμαι φανατικός θαυμαστής τους,» δηλώνει ο Εντγκαρ Ράιτ, «απ' όταν τους πρωτοείδα στο Top of the Pops το 1979 κι αγόρασα το "Beat the Clock" σε βινύλιο», διότι, έτσι κι αλλιώς, το 1979 μόνο σε βινύλιο ή κασέτα θα μπορούσε να το έχει αγοράσει. Ο Ράιτ αυτή την περίοδο συλλέγει αρχειακό υλικό, ενώ ήδη μαγνητοσκόπησε τη συναυλία των Sparks τον Μάιο, στο O2 Forum Kentish Town στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος πόσταρε περήφανα.

Was very proud to shoot this @sparks_official concert at the @o2forumktown. What a night.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edgar Wright (@edgarwright) στις

Κι εδώ ένα ακόμα post, με όλους τους αγαπημένους του μουσικούς, δηλαδή τους Sparks και τον Beck, για τον οποίο μόλις φέτος σκηνοθέτησε το «Colors»:

With two of my favourite musical artists @beck and @sparks_official in my old Dorset stomping ground of Bournemouth last night. A real Venn diagram of a night for me.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Edgar Wright (@edgarwright) στις

Διαβάστε ακόμη: