Buzz

«Ecstasy»: Ακόμη ένα βιβλίο του Ιρβιν Γουέλς γίνεται ταινία

στα 10

Ενώ το «Filth» του Ιρβιν Γουέλς ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην οθόνη με τον Τζέιμς ΜακΑβόι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα άλλο βιβλίο του ολοκλήρωσε το ταξίδι προς το σινεμά. Δείτε το πρώτο τρέιλερ του «Ecstasy».

«Ecstasy»: Ακόμη ένα βιβλίο του Ιρβιν Γουέλς γίνεται ταινία

Ο Καναδός σκηνοθέτης Ρόμπ Χέιντον προέρχεται από τον χώρο των διαφημιστικών, της τηλεόρασης και των βίντεοκλίπ.

Οχι τυχαία, αφού η γεμάτη ενέργεια και οπτική τόλμη του «Trainspotting» της καλύτερης μεταφοράς βιβλίου του Γουέλς ως τώρα, δείχνει να δημιούργησε ένα προηγούμενο που το «Ecstasy» προσπαθεί σκληρά να επαναλάβει, από την ηλεκτρονική μουσική, ως την... πορτοκαλί γραμματοσειρά.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία του Λόιντ και της Κέιτ, που προσπαθούν να καταλάβουν αν ο ερωτάς τους είναι αληθινός ή βασισμένος στην μέθη των ναρκωτικών ενώ περιπλέκει γύρω τους ιστορίες παράνομης διακίνησης, τον κόσμο των κλαμπ και των γκάνγκστερ.

Το σενάριο έχει αλλάξει αρκετά τη δομή και την πλοκή του βιβλίου προσθέτοντας ένα ολόκληρο subplot που δεν υπήρχε, κάτι που όμως δεν πείραξε καθόλου τον συγγραφέα του. Ο Γουέλς μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δηλώνει μάλιστα ότι το «Ecstasy», ήταν ένα βιβλίο που βγήκε περισσότερο συμβατικό απ΄ όσο θα ήθελε και βλέπει την ταινία σαν μια ευκαιρία να γίνει η ιστορία του πιο «trippy» στην οθόνη απ όσο ήταν στο χαρτί.

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το φιλμ.