Buzz

Εβδομάδα Βέγγου στο Τριανόν

στα 10

Καθημερινά, για μια εβδομάδα, στον κινηματογράφο Τριανόν, θα προβάλλεται από μια ταινία του Θανάση Βέγγου σε μια ελάχιστη ένδειξη μνήμης στον πρόσφατα εκλιπόντα «άνθρωπο μας».

Εβδομάδα Βέγγου στο Τριανόν

Η εταιρία διανομής New Star, σε συνεργασία με την Παπανδρέου Α.Ε. (που διαθέτει τα δικαιώματα των περισσότερων ταινιών του Θανάση Βέγγου) αλλά και του Ντίνου Κατσουρίδη διοργανώνουν ένα μίνι αφιέρωμα στην καριέρα του μεγάλου κωμικού που έφυγε από τη ζωή στις 3 Μαΐου του 2011 επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στις ταινίες που φέρουν την σκηνοθετική υπογραφή του ίδιου του Θανάση Βέγγου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις επτά ταινίες που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Βέγγος κάτω από την δική του εταιρεία παραγωγής, τη «ΘΒ-Ταινίες Γέλιου» η οποία ιδρύθηκε το 1964, το «Τρελός, Παλαβός και Βέγγος» του 1967, το «Βοήθεια! Ο Βέγγος Φανερός Πράκτωρ 000» του 1967, το «Δόκτωρ Ζι-Βέγγος» του 1968, το «Ποιος Θανάσης!» του 1969, το «Ενα Ασύλληπτο Κορόιδο» του 1969, το «Θου - Βου Φαλακρός Πράκτωρ - Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ» του 1969 αλλά και το «Ο Ανθρωπος που Ετρεχε Πολύ» του 1973.

Από την Παρασκευή 27 μέχρι και την Κυριακή 29 με το ίδιο ειστήριο (5 ευρώ) μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Σολδάτου «Ενας Ανθρωπος Παντός Καιρού» του 2004.