Industry

Γίνε μέρος της ελληνικής αποστολής στο When East Meets West 2018

στα 10

Μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις στο pitching forum When East Meets West (WEMW), ως μέρος της ελληνικής αποστολής που οργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Flix Team
Γίνε μέρος της ελληνικής αποστολής στο When East Meets West 2018

Το When East Meets West (WEMW) είναι pitching forum που οργανώνουν το Friuli Venezia Giulia Audiovisual Fund (FVG Audiovisual Fund) και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης (Trieste FF) και που, ειδικά φέτος, επικεντρώνεται στις σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με σκοπό την ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ τους.

Οι χώρες θα συμμετέχουν στο WEMW 2018, με ξεχωριστή εκπροσώπηση η κάθε μία, και, όπως αναφέρεται στο κάλεσμα συμμετοχών, η ελληνική αποστολή διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Θα αποτελείται από μια ομάδα 8 νέων ανερχόμενων καθώς και διακεκριμένων επαγγελματιών του κινηματογράφου, από την παραγωγή, τη διανομή και τις πωλήσεις.

Η ελληνική αποστολή θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις δράσεις του WEMW και να διασυνδεθεί με άλλους επαγγελματίες του χώρου. Για κάθε μέλος της, το ΕΚΚ θα καλύψει τρεις διανυκτερεύσεις, επαγγελματική διαπίστευση, η οποία θα του παρέχει πλήρη πρόσβαση στα προγράμματα του WEMW 2018, καθώς και το ποσό των 150 ευρώ για έξοδα ταξιδιού.

When East Meets West

Το προσεχές WEMW θα πραγματοποιηθεί στην Τεργέστη της Ιταλίας, από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου 2018.

Τι περιλαμβάνει το WEMW 2018;

Το co-production market για 20 διεθνή projects, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης παραγωγής (development) και αναζητούν συμπαραγωγούς σε σκανδιναβικές χώρες, χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ή στην Ιταλία. Θα λάβουν χώρα επίσης ένα work in progress για ντοκιμαντέρ, ένα εργαστήρι για ταινίες οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία του μοντάζ, καθώς και ένα βασικό πρόγραμμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών, αφιερωμένο στις διαδικασίες συμπαραγωγής που επικρατούν στις χώρες οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο του WEMW 2018.

Ποια οφέλη προκύπτουν;

Το WEMW θα φέρει κοντά περισσότερους από 400 επαγγελματίες του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται 70 επιμελητές προγραμμάτων Φεστιβάλ, υπεύθυνοι marketing και πωλήσεων και 150 παραγωγοί, από περισσότερες από 35 χώρες. Οι πολλαπλές δυνατότητες δικτύωσης και εύρεσης συνεταίρων, μέσα σε μια εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα, θα προσφέρει στους επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα την ευκαιρία να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες στους τομείς της συμπαραγωγής, της χρηματοδότησης, της διανομής και των πωλήσεων.

Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στην ελληνική αποστολή;

Προκειμένου να είστε ένα από τα 8 άτομα που θα λάβουν μέρος στην ελληνική αποστολή, παρακαλούμε να στείλετε ένα πλήρες βιογραφικό και μια επιστολή ενδιαφέροντος, στα αγγλικά, στο info@gfc.gr, με την ένδειξη στο θέμα του email: «Παρουσία στο WEMW 2018».

Προθεσμία

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την 1η Νοεμβρίου 2017. Το ΕΚΚ, σε συνεργασία με το WEMW, θα προχωρήσει στην επιλογή των 8 επαγγελματιών και θα ενημερώσει σχετικά τους επιτυχόντες μέσω email.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WEMW, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wemw.it ή στείλτε email στο programme@wemw.it