Φεστιβάλ / Βραβεία

Εξι ελληνικές συμμετοχές στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στο Μονπελιέ

στα 10

Συνεχίζοντας δυναμικά την παρουσία του στα διεθνή φεστιβάλ, το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται από έξι ταινίες στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ.

Εξι ελληνικές συμμετοχές στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου στο Μονπελιέ
Σκηνή από το «Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη

Από τις 21 έως τις 29 Οκτωβρίου, στο Μονπελιέ της Γαλλιάς θα διεξαχθεί το 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου, ένα από τα σημαντικότερα για την παραγωγή της Μεσογείου. Ανάμεσα σε μια επιλογή 234 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους η Ελλάδα μετράει έξι συμμετοχές σε διαφορετικά προγράμματα δηλώνοντας παρούσα στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι και επιβεβαιώνοντας αυτό που επαναλαμβάνουμε επίμονα εδώ και καιρό: έξω πάμε καλά!

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ συμμετέχει το «Τungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου, μια από τις πραγματικές εκπλήξεις της περσινής ελληνικής ανεξάρτητης παραγωγής, ανάμεσα σε ταινίες από την Ιταλία («Terraferma» του Εμανουέλε Κριαλέζε που κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας), τη Βουλγαρία («Τhe Island» του Καμέν Καλέβ), την Τουρκία, τη Γεωργία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα για το «Τungsten» εδώ και δείτε το τρέιλερ παρακάτω.

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ντοκιμαντέρ συμμετέχει το «Τhe Palace», ντεμπούτο του Ιωάννη Ρουμελιώτη (ο οποίος ζει μόνιμα στο Βερολίνο), μια ελληνογερμανική παραγωγή που καταγράφει τις ζωές έξι ανδρών από το Πακιστάν οι οποίοι ζουν απομονωμένοι σε ένα ελληνικό νησί. Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των μικρού μήκους ταινιών συμμετέχει το πολυβραβευμένο «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη αλλά και το «RF» του Σταύρου Λιόκαλου, ενώ στο Πανόραμα ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει το «Ο Μπαμπάς Μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη που βραβεύθηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ Δράμας.

Διαβάστε περισσότερα για το «Ο Μπαμπάς Μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» εδώ

Τέλος στο Πανόραμα ταινιών μεγάλου μήκους συμμετέχει το «Fish n' Chips» του Ηλία Δημητρίου που έκανε την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ηλία Δημητρίου στο Flix εδώ

Αν μόνο αυτή η έντονη παρουσία των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό συνοδευόταν και από μια πιο δυναμική υποστήριξη στο εσωτερικό...