Buzz

Δύο (συν τέσσερις) ταινίες για την Αθήνα στο Nixon!

στα 10

Μετά από την πορεία τους στις αίθουσες της Αθήνας και μετά από μια στάση στη Θεσσαλονίκη, ο «Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή και το «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου ενώνουν τις δυνάμεις τους με το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psarokokalo και επιστρέφουν ξανά στην Αθήνα για τέσσερις εβδομάδες προβολών...

Δύο (συν τέσσερις) ταινίες για την Αθήνα στο Nixon!

Το πείραμα των Ζαχαρία Μαυροειδή και Γιώργου Γεωργόπουλου πέτυχε. Η κοινή διανομή των πρώτων ταινιών τους βρήκε ανταπόκριση από τους κριτικούς, αλλά κυρίως και από το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει δύο νέες γεύσεις του σύγχρονου ελληνικού σινεμά με συνδετικό ιστό την Do It Yourself παραγωγή και την πρωταγωνίστρια Αθήνα.

Τώρα, ο «Ξεναγός» και το «Tungsten» επιστρέφουν για τέσσερις προβολές στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Nixon Bar Screening Room (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός), κάθε Πέμπτη, από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου. Μαζί τους θα προβάλλονται κάθε Πέμπτη μια διαφορετική ταινία μικρού μήκους για την Αθήνα, επιλεγμένη από τη διοργανώτρια εταιρία του φεστιβάλ μικρού μήκους «Psarokokalo», την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Κύκλος». Ανάμεσα τους θα βρείτε το «RF» του Σταύρου Λιόκαλου αλλά και το «Σύνταγμα» της Χριστίνας Ιωακειμίδη, που όλοι γνωρίσαμε με το υπέροχο «Χάρισμα».

Με αυτόν τον τρόπο, οδηγούμαστε και στην επίσημη έναρξη του φετινού «Psarokokalo» που ξεκινάει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Φεβρουαρίου στο Nixon και την Ταινιοθήκη.

To πλήρες πρόγραμμα των προβολών διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 19/1

21.00 Ο Ξεναγός / 22.40 RF (19' - Σταύρος Λιόκαλος) / 23.00 Tungsten

Πέμπτη 26/1

21.00 Tungsten / 22.45 Η σκέψη της ημέρας (14' - Γιάννης Γαϊτανίδης) / 23.00 Ο Ξεναγός

Πέμπτη 2/2

21.00 Ο ξεναγός / 22.40 Πυραμίδες της Αθήνας (14' - Γιολάντα Μαρκοπούλου) / 23.00 Tungsten

Πέμπτη 9/2

21.00 Tungsten / 22.45 Σύνταγμα (8' - Χριστίνα Ιωακειμίδη) / 23.00 Ο ξεναγός

Είσοδος για μία ταινία: 6 ευρώ / Είσοδος για τις δύο ταινίες: 10 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα για τις «Δύο Ταινίες για την Αθήνα»