Industry

Τελευταίες προθεσμίες για πέντε διεθνή σεμινάρια που υποστηρίζει το πρόγραμμα Media!

στα 10

Πιάστε μολύβι και χαρτί. Ακολουθούν όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τα διεθνή σεμινάρια που υποστηρίζει το πρόγραμμα MEDIA και οι προθεσμίες για την υποβολή συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Τελευταίες προθεσμίες για πέντε διεθνή σεμινάρια που υποστηρίζει το πρόγραμμα Media!

Τα σεμινάρια κατάρτιστης, σεναρίου, νέων τεχνολογιών και παραγωγής που υποστηρίζει το πρόγραμμα MEDIA είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμη μάθημα για το πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος κινηματογραφιστής. Εχοντας αναπτύξει τις λειτουργίες τους ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, τα σεμινάρια αποτελούν πλέον ένα εργαλείο απαραίτητο για τους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να μην χάσουν ούτε μια ευκαιρία προκειμένου να αναπτύξουν σωστά και να εκμεταλλευτούν κάθε πιθανή ευκαιρία θα βοηθήσει στο στόχο τους. Σημειώστε προσεκτικά τις πληροφορίες που χρειάζεστε για πέντε διεθνή σεμινάρια που οι προθεσμίες τους λήγουν μέχρι το τέλος Ιανούαρίου του 2012.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ / ENGAGE 2012

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Απρίλιος- Ιούνιος- Σεπτέμβριος 2012, Ιρλανδία, Εσθονία, Φινλανδία, Σκωτία
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 23 Ιανουαρίου 2012

Το πρόγραμμα κατάρτισης Engage 2012 απευθύνεται σε ανερχόμενους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, όπως συγγραφείς, σκηνοθέτες και παραγωγούς. Μέσω εκπαιδευτικών διαδικασιών, που περιλαμβάνουν ανάπτυξη, παρουσίαση και αξιολόγηση έργων των συμμετεχόντων και πραγματοποιούνται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το πρόγραμμα επιδιώκει να διευκολύνει τις διεθνείς συμπαραγωγές από τη διαδικασία του σεναρίου μέχρι και τη διανομή. Το Engage 2012 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών πανεπιστημίων της βόρειας Ευρώπης με ειδίκευση στον οπτικοακουστικό τομέα και υποστηρίζεται από το MEDIA.

Για περισσότερες πληροφορίες: Screen Academy Scotland, Edinburgh Napier University, School of Arts and Creative Industries, 2a Merchiston Avenue, Edinburgh EH10 4NU, Τ: +44 (0) 131 455 2615, website: www.screenacademyscotland.ac.uk, e-mail: c.barry@napier.ac.uk

INSIGHT OUT/HFF ACADEMY 2012

  • Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19-23 Μαρτίου 2012, Πότσνταμ, Γερμανία
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2012

Το Insight Out είναι προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας πεπειραμένων επαγγελματιών απ’ όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα θα εστιάσει φέτος στην ανάγκη ψηφιοποίησης της παραγωγής, ανταποκρινόμενο στις σημερινές τάσεις παγκοσμίως για ενσωμάτωση της τεχνολογίας 3D στην οπτικοακουστική αγορά. Το Insight Out απευθύνεται σε μία μεγάλη γκάμα επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου (παραγωγούς, σκηνοθέτες, σχεδιαστές οπτικών εφέ με εμπειρία VFX, DIT, DOP ή DAA, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς κ.α), όντας ένας χρήσιμος οδηγός για το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν το πλεονέκτημα να λάβουν δωρεάν μία έκδοση που θα συνοδεύεται από ένα DVD, με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία σε ότι αφορά τις μεθόδους παραγωγής με τεχνολογία 3D, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες: Max Hemmo, Hochschule für Film und Fernsehen "Konrad Wolf", Potsdam-Babelsberg, Marlene-Dietrich-Allee 11, D-14482 Potsdam, T: +49 331 6202 791, F: +49 331 6202 799, website: www.insightout-training.net, e-mail: m.hemmo@hff-potsdam.de

TORINOFILMLAB - ADAPTLAB

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: Νοέμβριος 2012, Τορίνο, Ιταλία
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2012

Ενα προχωρημένο σεμινάριο με μακροχρόνιο ορίζοντα για ευρωπαίους επαγγελματίες σεναριογράφους που ενδιαφέρονται για την προσαρμογή μυθιστορημάτων. Το AdaptLab αποτελείται από τρία πενθήμερα σεμινάρια και δύο συνεδρίες μέσω διαδικτύου. Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται από ειδικούς στον τομέα των cross-media και εξερευνούν τις δυνατότητες των νέων μέσων για την αφήγηση ιστοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες: AdaptLab - TorinoFilmLab, Via Cagliari, 42, 10153 Turin - Italy, website: www.torinofilmlab.it , e-mail: adaptlab@torinofilmlab.it

SOS - SAVE OUR SCRIPTS

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 11-15 Απριλίου 2012, Λονδίνο / 1-5 Αυγούστου 2012, Παρίσι / 21-23 Σεπτεμβρίου 2012, Βρυξέλλες
  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 31 Ιανουαρίου 2012

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά σεμιναρίων με κεντρικό θέμα τη διαδικασία ανάπτυξης ενός σεναρίου. Απευθύνεται, από τη μία, σε σεναριογράφους που είναι έτοιμοι να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους και από την άλλη σε παραγωγούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στη διαδικασία της ανάπτυξης σεναρίου. Μέσα από τα σεμινάρια, που πραγματοποιούνται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, το πρόγραμμα επιδιώκει να φέρει σε επαφή σεναριογράφους και παραγωγούς απ’ όλη την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες:Τhe Bureau, 18 Phipp Street, London EC2A 4NU- UK, T +44 (0)20 7033 0555, F +44 (0)20 7033 9383, website: www.thebureau.co.uk, Tristan Goligher, tg@thebureau.co.uk, Valentina Brazzini, vb@thebureau.co.uk

2nd KIDS REGIO MEETING POINT & WORKSHOP

  • Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 Μαρτίου 2012 / 6ο BUFF, Mάλμο, Σουηδία
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Φεβρουαρίου 2012

H εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που εγκαινιάστηκε το 2008 από το ευρωπαϊκό δίκτυο Cine Regio, στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με την παραγωγή, αλλά και τον προγραμματισμό, της προβολής ταινιών σε αίθουσες που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.Για το 2012 η διοργάνωση συνεχίζει την καθιερωμένη της συνεργασία με το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ταινιών BUFF για παιδιά και νέους (που από το 1984 διοργανώνεται στο Μάλμο της Σουηδίας) με ένα μονοήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στις 14 Μαρτίου.Το σεμινάριο απευθύνεται σε ευρωπαίους ανεξάρτητους παραγωγούς, διανομείς και πράκτορες πωλήσεων για την προώθηση κινηματογραφικών σχεδίων για παιδιά έως 12 ετών, με μίνιμουμ διάρκεια 59’ φιλοδοξώντας στην δημιουργία νέων «καναλιών» και καινοτόμων στρατηγικών στο μάρκετινγκ, τη διανομή και την προώθηση των ταινιών που θα παρουσιαστούν ως σχέδια σε εξέλιξη. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δουλέψουν μέσα σε μικρές ομάδες υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών και θα τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν τις γνώσεις τους μέσα από παρουσιάσεις (pitching). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μεθόδους προσαρμοσμένες στη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ταινιών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες: website: kids-regio.org, e-mails: Gabrielli@kids-regio.org, lindvall@kids-regio.org

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πλήρη ενημέρωση για τα σεμινάρια, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του προγράμματος MEDIA μπορείτε να βρείτε και στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.