Buzz

Ο Ντρου Γκόνταρντ θα φέρει τη «Sabrina» του Νικ Ντρανάσο στην οθόνη

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος» και του «Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ροαγιάλ» καταπιάνεται με ένα από τα καλύτερα graphic novels των ημερών μας.

Ο Ντρου Γκόνταρντ θα φέρει τη «Sabrina» του Νικ Ντρανάσο στην οθόνη

Το «Sabrina» του Νικ Ντρανάσο ήταν το πρώτο graphic novel που βρέθηκε στην λίστα του Man Booker Prize, ενός από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία, κάτι που δεν δείχνει απλά την απόσταση που διένυσαν τα κόμικ από την γεννέση τους μέχρι σήμερα, αλλά που κάνει σαφή την ποιότητα και τη δύναμη, την πολυπλοκότητα του βιβλίου.

Η «Sabrina» του τίτλου είναι στην πραγματικότητα απούσα από το βιβλίο, είναι η κοπέλα του βασικού ήρωα που έχει εξαφανιστεί κανοντάς τον να ζητήσει καταφύγιο μακριά από την πόλη του και τα φώτα της δημοσιότητα στο σπίτι ενός παλιού του φιλου, στρατιωτικού αναλυτή συστημάτων ο οποίος βιώνει την διάλυση του γάμου του.

Δείτε ακόμη: Εμα Στόουν και Ρέιφ Φάινς στη νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν

sabrina nick drnaso 607

Γεμάτο μελαγχολία και οξείες παρατηρήσεις για την ανθρώπινη φύση και την κατάσταση του κόσμου γύρω μας, το «Sabrina» ξετυλίγεται σαν ένα αληθινά σκοτεινό αλλά όχι δίχως ελπίδα αφήγημα για την χαμένη ισορροπία μας σε έναν κόσμο όπου όλα μοιάζουν να είναι θέμα προσωπικής άποψης, ψεύτικων νέων και υφέρπουσας παράνοιας.

Μετακινώντας την δράση μεταξύ μιας σειράς χαρακτήρων που όλοι συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την εξαφανισμένη Σαμπρίνα, δίνοντας χώρο στη σιωπή εκεί που πρέπει και γεμίζοντας τα καρέ του με έναν παραλληρηματικό σχεδόν λόγο αλλού, το graphic novel του Ντρανάσο έχει την πυκνότητα και το βάρος ενός εξαιρετικού βιβλίου αλλά και την κινηματογραφικότητα ενός αληθινά μουντού σε τόνο φιλμ.

sabrina nick drnaso 607

Και παρ΄ ότι τα νέα μιας κινηματογραφικής μεταφοράς του δεν αποτελούν ακριβώς έκπληξη, η ανακοίνωση του Ντρου Γκόνταρντ ως σεναριογράφου και πιθανότατα σκηνοθέτη, προκαλούν μια μικρή -ενδιαφέρουσα- απορία για το αποτέλεσμα. Από την άλλη η μάλλον ποπ γλώσσα του Γκόνταρντ στα «το Μικρό Σπίτι στο Δάσος» και το «Δύσκολες Ωρες στο Ελ Ροαγιάλ», αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη στο αναμφίβολα σκοτεινό περιεχόμενό τους και την σχεδόν υπαρξιακή τους υφή, οπότε ναι, αναμένουμε περισσότερα νέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

sabrina nick drnaso 607

Δείτε επίσης: