Buzz

Dreams Rewired: ακούστε την Τίλντα Σουίντον να μας αφηγείται τους μοντέρνους μας καιρούς

στα 10

«Ολες οι εποχές φάνταζαν ως ''η μοντέρνα εποχή'', αλλά εμείς πραγματικά ζούμε σε μία τέτοια...» υπόσχεται η φωνή της Τίλντα Σουίντον που ντύνει το βραβευμένο «Dreams Rewired», ένα φουτουριστικό και τεχνολογικό ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε. Πατήστε play!

Dreams Rewired: ακούστε την Τίλντα Σουίντον να μας αφηγείται τους μοντέρνους μας καιρούς

Σε σκηνοθεσία των Μάνου Λαξ, Μάρτιν Ρέινχαρτ και Τόμας Τόουντ, το «Dreams Rewired» είναι κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ, κινηματογραφική διατριβή και ευφάνταστο κολλάζ αποσπασμάτων από 200 ταινίες αρχείου. Επιστημονικό, δραματικό, εκπαιδευτικό, πειραματικό, ερωτικό, πολιτικό και, πάνω από όλα, ντυμένο με την παιχνιδιάρικη αφήγηση της Τίλντα Σουίντον, το φιλμ μάς ανοίγει ορίζοντες στις τεχνολογικές εξελίξεις των δύο τελευταίων αιώνων που έκαναν τον άνθρωπο να ονειρεύεται, αλλά και να εξερευνά το χωροχρόνο.

Διαβάστε επίσης: «Είσαι ο αγαπημένος εξωγήινος των ανθρώπων. Σίγουρα ο δικός μου...» Το ερωτικό γράμμα της Τίλντα Σουίντον στον Ντέιβιντ Μπόουι

tilda swinton 607

Από τις ιστορικές εφευρέσεις των τηλεπικοινωνιών μέχρι τη γέννηση του σινεμά, κι από τις συνεχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στην ανάπτυξη των υπολογιστών μέχρι τη φουτουριστική ελπίδα για ένα ταξίδι στο χρόνο, το «Dreams Rewired» παντρεύει τη φόρμα με την πληροφορία και μάς αποδεικνύει ότι πάντα, μα πάντα, ο άνθρωπος κουβαλούσε μία τεράστια ανάγκη για αλλαγή, πρόοδο και κατάκτηση του μέλλοντός του. Τώρα αν αυτό μας βγήκε σε καλό, είναι άλλη ιστορία...

Dreams Rewired 607 poster

Δείτε ένα απόσπασμα της ταινίας (με footage από ταινίες που κυμαίνονται από το 1880 μέχρι το 1930) και ακούστε την Τίλντα να μας εξηγεί τη σχέση μας με την τεχνολογία. Η ταινία παίχτηκε στο New York's Film Forum το Δεκέμβριο και τον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει σε DVD.


Δείτε και διαβάστε περισσότερα: