Buzz

Ο Αλεξάντερ Πέιν κάνει «Downsizing» σε Ματ Ντέιμον και Αλεκ Μπόλντουιν;

στα 10

Ο πρώτος είναι πλέον βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του, ο δεύτερος είναι στη wish list του σκηνοθέτη.

Ο  Αλεξάντερ Πέιν κάνει «Downsizing» σε Ματ Ντέιμον και Αλεκ Μπόλντουιν;

Ο Αλεξάντερ Πέιν προσπαθεί εδώ και χρόνια να κάνει το «Downsizing» πραγματικότητα, αλλά καθώς το μέγεθος του φιλμ είναι πολύ πιο φιλόδοξο (κι ακριβό) από τις πιο εσωτερικές ταινίες που κάνει συνήθως, το απαιτούμενο μπάτζετ καθυστερούσε την πραγματοποίηση του σχεδίου του.

Η ιστορία του φιλμ ξεκινά στην Νορβηγία σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι μπορούν πλέον να συρρικνωθούν στο 1/8 του μεγέθους τους ώστε να καταναλώνουν λιγότερο και να επιβιώσουν πιο εύκολα σε μια γη όπου τα αποθέματα ενέργειας και τροφής εξαντλούνται.

Οι μικροί άνθρωποι κατοικούν πλέον σε μικρές πόλεις και έχουν την επιλογή να ζήσουν μια πολύ πιο πλούσια ζωή, αφού κάθε κανονικό δολάριο, ισοδυναμεί πλέον σε 500 «μικρά» δολάρια. Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας άνθρωπος που αποφασίζει να «μικρύνει» μαζί με την γυναίκα του, μόνο που όταν θα αποφασίσει να κάνει την αλλαγή θα ανακαλύψει πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα περίμενε...

Το φιλμ βρισκόταν κοντά στο να γυριστεί πριν λίγα χρόνια με τον Πολ Τζιαμάτι στον κεντρικό ρόλο και ηθοποιούς όπως η Ρις Γουίδερσπουν και η Μέριλ Στριπ, αλλά τελικά το σχέδιο δεν προχώρησε. Ομως ο Αλεξάντερ Πέιν, μιλώντας εχθές σε ένα Q&A με τον Ντέιβιντ Ο Ράσελ επιβεβαίωσε πως το φιλμ προχωρά, με τον Ματ Ντέιμον στον πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον.

Οπως είπε μπορεί να μην έχουν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο, αλλά έχουν δώσει τα χέρια, ενώ για έναν από τους βασικούς ρόλους θα ήθελε τον Αλεκ Μπόλντουιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η προετοιμασία του φιλμ προχωρά κανονικά κι αυτή τη φορά θα το δούμε στις αίθουσες, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2016.

Διαβάστε ακόμη: