Buzz

«Doodlebug»: Δείτε την πρώτη μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Νόλαν

στα 10

Ελεύθερη στο YouTube εδώ και χρόνια, η πρώτη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν προσκαλεί σε έναν σουρεαλιστικό low budget εφιάλτη.

«Doodlebug»: Δείτε την πρώτη μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Νόλαν

Σε ένα βρώμικο διαμέρισμα, ένας άντρας βρίσκεται στο πάτωμα και προσπαθεί να σκοτώσει κάποιο έντομο με ένα παπούτσι που κρατάει στο χέρι του. Αστοχεί αρκετές φορές. Τι είναι όμως αυτό που κυνηγάει; Και σε τι σύμπαν βρισκόμαστε τελικά;

Αυτή είναι η περίπου επίσημη σύνοψη του «Doodlebug», της πρώτης ταινίας που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Κρίστοφερ Νόλαν το 1997, τότε με το όνομα Κρις Νόλαν και μέσα στο σουρεαλιστικό (κυριολεκτικά) σύμπαν της μπορεί κανείς να ανακαλύψει τον μετέπειτα auteur της βιομηχανίας.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Αυτή είναι η αγαπημένη σκηνή δράσης του Κρίστοφερ Νόλαν!

Doodlebug 607

Η παραγωγή δεν κόστισε παρά μόνο όσα χρήματα έβαλε τότε η μέλλουσα γυναίκα του και παραγωγός Εμα Τόμας, ο Νόλαν γύρισε το «Doodlebug» σε 16mm ασπρόμαυρο φιλμ (μην ξεχνιόμαστε...) και το γεγονός πως εκείνη την εποχή σπούδαζε Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο έχει τη σημασία του. Πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Θέομπαλντ, ηθοποιός και παραγωγός της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Νόλαν με τίτλο «Following», ενώ έκανε και ένα μικρό πέρασμα στο «Batman Begins».


Διαβάστε ακόμη: