Buzz

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το SNL με μήνυση

στα 10

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκνευρίστηκε ιδιαίτερα με το αλά «It's a Wonderful Life» σατιρικό σκετς του Saturday Night Live και μοιάζει έτοιμος να επιχειρήσει να φιμώσει το ιστορικό σόου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το SNL με μήνυση

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε εκλεγεί Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016; Το «εορταστικό» σκετς του Saturday Night Live, δανείζεται την ιδέα του «Μια Υπέροχη Ζωή» (της εμβληματικής χριστουγεννιάτικης ταινίας του Φρανκ Κάπρα με τον Τζίμι Στιούαρτ) και ξεναγεί τον Αλεκ Μπόλντγουϊν/Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο σε ένα όνειρο που θέλει τη Χίλαρι Πρόεδρο κι όχι αυτόν. Από τον καταδικασμένο πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κόεν (Μπεν Στίλερ) και τον ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο (o Ματ Ντέιμον ήταν εκεί ως οικοδεσπότης αυτής της εβδομάδας) μέχρι την Μελάνια και τον ερευνητή του FBI Ρόμπερτ Μίλερ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), όλοι ζουν πολύ καλύτερα. [Ναι, κι όλοι οι ηθοποιοί έκαναν come back στο SNL για να γυρίσουν live αυτό το σκετσάκι της έναρξης]

Θυμηθείτε κι αυτό: «Ενα υποκείμενο με πολύ χαμηλό IQ»: Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Saturday Night Live Donald Trump 607 1 Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο επιστρέφει ως "Ρόμπερτ Μίλερ"

Ο μόνος που δεν ζει καλύτερα είναι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ - όχι στο σκετσάκι, που είναι ολοφάνερο ότι θα ήταν κι αυτός πιο ήσυχος να παίζει γκολφ, αλλά στην πραγματικότητα. Ο διαβόητος τηλεορασάκιας Τραμπ, είδε το σκετς και ενοχλήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το tweet του ήταν ξεκάθαρη απειλή: μήπως ήρθε η ώρα να πάρει δικαστικά μέτρα; Θα το επιχειρούσε.

Δείτε κι αυτό: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κλέβει την παράσταση στο Saturday Night Live

SNL Trump tweet

Και αυτό μπορεί να έμοιαζε αστείο κάποιες άλλες εποχές, πλέον δεν είναι. Ναι, παραμένει στην ουσία του φαιδρό να ασχολείται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με ένα σατιρικό σόου που του κάνει κριτική, όμως δεν μπορείς να γελάσεις πια, καθώς κάθε απειλή του Τραμπ μοιάζει να πραγματοποιείται. Γελούσαμε προεκλογικά, αλλά κέρδισε τις εκλογές. Γελούσαμε με τις απειλές να αντιστρέψει τους νόμους του Ομπάμα, το έκανε με 20 υπογραφές από την πρώτη μέρα (όσο τουλάχιστον είχε τις ψήφους του Κογκρέσου). Κι όσο για την συμπεριφορά του απέναντι στον αμερικανικό Τύπο και το πρώτο άρθρο του Συντάγματος... δεν υπάρχουν πια λόγια. Το τελευταίο νέο είναι ότι ο Λευκός Οίκος φέτος δε θα κάνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι στους δημοσιογράφους. Κι αυτό είναι το λιγότερο.

Saturday Night Live Donald Trump 607 2 Ο Ματ Ντέιμον ως "Μπρετ Κάβανο"

Πάντως παραμένει ικανότατος δημαγωγός. Η δική του εκλογική μάζα τρέφεται με τα tweets που τον παρουσιάζουν θύμα: τα media του επιτίθενται (είτε με «fake news» ειδησιογραφικά επίσημα δελτία, είτε με «μηχανισμούς των Δημοκρατικών» όπως ένα σατιρικό σόου όπως το SNL). Εκεί λοιπόν ρίχνει, καθόλου τυχαία, τη λέξη «collusion» (συνωμοσία) - μπερδεύοντας τον κόσμο για τη σοβαρότητά της και την νομικά εννοιολογική της σημασία. Ο Μίλερ προσπαθεί να βρει τις αποδείξεις ότι υπήρξε συνωμοσία (και για αυτό προδοσία) μεταξύ Τραμπ και Ρωσίας για να μαγειρέψουν τις εκλογές. Εκείνος πετάει το «συνωμοσία» στα tweets του για να προσπαθήσει να εκλαϊκεύσει την «επίθεση» που δέχεται από τα media. Kι όμως, ο ψηφοφόρος του τον πιστεύει.

Για να δούμε αν θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τις απειλές του, αλλά και ποια θα είναι η επίσημη απάντηση του Saturday Night Live.

.

Διαβάστε ακόμα: