Buzz

O μετά - Δον Κιχώτης του Τέρι Γκίλιαμ γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

στα 10

Μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει κινηματογραφική σάρκα και οστά, ο «Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ ξεκινάει γυρίσματα μετά τα Χριστούγεννα του 2014. Αλλαγμένος τόσο ώστε να μην θυμίζει σχεδόν τίποτα από την κακοτυχία που τον περιέβαλε μέχρι σήμερα...

O μετά - Δον Κιχώτης του Τέρι Γκίλιαμ γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!

Ηταν 2000 όταν ο Τέρι Γκίλιαμ ξεκίνησε τα γυρίσματα του «The Man Who Killed Don Quixote», τότε με τον Ζαν Ροσφόρ και τον Τζόνι Ντεπ, σε ένα από τα πιο θρυλικά περιστατικά κακοτυχίας που κόστισαν τη διακοπή της ταινίας και ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ («Lost in La Mancha») που καταγράφει τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν ανάμεσα στον ίδιο τον Γκίλιαμ και τους προσωπικούς του... ανεμόμυλους.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Τέρι Γκίλιαμ δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να κάνει τον Δον Κιχώτη του πραγματικότητα. Στο ενδιάμεσο ο Ζαν Ροσφόρ αποχώρησε από το πρότζεκτ, αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, ο Γκίλιαμ ξεκίνησε τρεις φορές την παραγωγή - πάντοτε με τον Τζόνι Ντεπ στο καστ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και το σχέδιο ναυαγούσε κάθε φορά μέχρι σήμερα, όπου ο Γκίλιαμ ανακοινώνει πως το πρότζεκτ μοιάζει να βρίσκεται πλέον σε ορθή τροχιά παραγωγής.

Terry Gilliam - Don Quixote Σχέδιο από την παραγωγή του «The Man Who Killed Don Quixote» του 2000

Σε συνέντευξή του στον Guardian, o Γκίλιαμ, όμως, αποκάλυψε και τις αλλαγές που θα έχει πλέον ο Δον Κιχώτης του 2014 - εμπνευσμένος από την ίδια την ιστορία της ταινίας που δεν έγινε ποτέ: «Η αρχική συνθήκη της πρώτης εκδοχής με τον Τζόνι Ντεπ ήταν ότι ο ήρωας μεταφερόταν πίσω στο 17ο αιώνα. Πλέον όλο το στόρι εκτυλίσσεται στο τώρα, είναι σύγχρονο και αφορά κατά βάση το πώς οι ταινίες μπορούν να καταστρέψουν τους ανθρώπους. Εχω σχεδιάσει αυτήν την ταινία τόσες φορές ή αντίστροφα, την έχω αναβάλει τόσες φορές που πλέον θα το πιστέψω μόνο όταν το δω. Πάντως, προσπαθώ να συμπεριφέρομαι φυσιολογικά, σα να είμαι βέβαιος ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο. Ο κεντρικός μας χαρακτήρας είναι ένας άνθρωπος που στο παρελθόν του γύρισε μια ταινία για τον Δον Κιχώτη και το αποτέλεσμα που είχε αυτό το έργο επάνω στις ζωές πολλών γύρω του δεν ήταν και το καλύτερο. Κάποιοι τρελαίνονται, άλλοι το ρίχνουν στο ποτό, άλλοι καταλήγουν στην πορνεία».

Για το ρόλο του Δον Κιχώτη συζητείται το όνομα του Τζον Χερτ, αλλά για την ώρα το μόνο που εύχονται όλοι - και ειδικά ο ίδιος ο Γκίλιαμ, είναι να μην ναυαγήσει το πρότζεκτ που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε ακόμη: