Buzz

«Mπορούμε να πάμε βαθύτερα»: Μαθήματα ζωής στο teaser του «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

στα 10

Ακόμη περισσότερο... απέραντο γαλάζιο στις πρώτες εικόνες από το πολυαναμενόμενο διεθνές «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου για τη φιλοσοφίας ζωής του Ζακ Μαγιόλ.

«Mπορούμε να πάμε βαθύτερα»: Μαθήματα ζωής στο teaser του «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου

«Το "Dolphin Man" είναι μια ταινία που με αφορμή τη ζωή του Μαγιόλ ασχολείται με τη φύση και τη θάλασσα, αυτό το μαγικό κομμάτι του πλανήτη, την έλξη που αυτή ασκεί στον άνθρωπο ο οποίος θέλει να κατεβαίνει σε όλο και μεγαλύτερα βάθη. Ασχολείται, όμως και με τα μεγάλα υπαρξιακά ζητήματα: τα όρια του ανθρώπινου σώματος, τη φιλοδοξία, τον κίνδυνο, το έντονο φλερτ με το θάνατο.»

Μιλώντας στο Flix για το «Dolphin Man», ο Λευτέρης Χαρίτος μίλησε για βάθη. Θαλάσσια και ψυχικά, όσα αψήφησε ο Ζακ Μαγιόλ πριν μείνει στην ιστορία ως ένας θρυλικός δύτης και κάτι ακόμη περισσότερο: ένας φιλόσοφος που έσπασε τα όρια της σκέψης και της ανθρώπινης αντοχής για να πετύχει το αδιανόητο.

Διαβάστε αναλυτικά: «Dolphin Man»: O Λευτέρης Χαρίτος βυθίζεται στο απέραντο γαλάζιο της φιλοσοφίας ζωής του Ζακ Μαγιόλ

Dolphin Man 607

Dolphin Man 607

Dolphin Man 607

Μέσα από αφηγήσεις φίλων και αντιπάλων του, μελών της οικογένειάς του και ανθρώπων που τον γνώρισαν, το «Dolphin Man» ξετυλίγει όλες τις πτυχές του Ζακ Μαγιόλ και της επίδρασης που είχε, όχι μόνο για τον κόσμο των καταδύσεων, αλλά και της οικολογίας και της φιλοσοφίας. Η παραγωγή ταξίδεψε στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τις Μπαχάμες για να ανακαλύψει την κληρονομιά του Μαγιόλ και να συναντήσει τους ανθρώπους που φιλοτεχνούν το πορτρέτο του «Ανθρώπου των Δελφινιών», ενώ ο Ζαν Μαρκ Μπαρ που τον υποδύθηκε στο κλασικό «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν δανείζει τη φωνή του στα αποστάγματα σοφίας του κεντρικού ήρωα.

Η ταινία θα κάνει διεθνή πρεμιέρα το φθινόπωρο 2017 και θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες στις αρχές του 2018.

Δείτε εδώ το teaser trailer του «Dolphin Man»:

Dolphin Man / Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος Αφηγητής: Jean-Marc Barr Σεναριογράφοι: Γιούρι Αβέρωφ, Λευτέρης Χαρίτος Εταιρία Παραγωγής Anemon Productions, Les Films Du Balibari, Storyline Entertainment, Impleo Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, Estelle Robin You, Ed Barreveld, Seiko Kato Μοντάζ: Dave Kazala Μουσική: Mathieu Lamboley Φωτογραφία: Στέλιος Αποστολόπουλος: Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά, Ιταλικά Διάρκεια: 78΄ Με την υποστήριξη: ARTE, CNC, ΕΚΚ, WOWOW, ΕΡΤ, Knowledge, TVO, Canal D, SVT, RTS, YES Docu, Region Pays de la Loire, Canada Media Fund, OMDC, Sicilian Film Commission, Creative Europe Παγκόσμια εκμετάλλευση: Films Transit Χώρες παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «Dolphin Man» στο επίσημο site του, ακολουθήστε την ταινία στο Facebook και στο Instagram.

Dolphin Man Poster 607