Buzz

«Do You Like to Read?»: Δείτε τη μικρού μήκους του Γουές Αντερσον για τα βιβλία του «Moonrise Kingdom»

στα 10

Ο Γουες Αντερσον παρουσιάζει σε ένα υπέροχο animated μικρού μήκους, τα βιβλία που έχει «δανειστεί» από τη δημόσια βιβλιοθήκη η ηρωίδα του στον «Ερωτα του Φεγγαριού». Δείτε το στο Flix.gr.

«Do You Like to Read?»: Δείτε τη μικρού μήκους του Γουές Αντερσον για τα βιβλία του «Moonrise Kingdom»

«Γράφοντας το σενάριο, αλλά και για αρκετό καιρό μετά, σκεφτόμουν να εικονογραφήσω την ανάγνωση των αποσπασμάτων από την Σούζι με κινούμενα σχέδια» λέει ο Γουές Αντερσον για τις σκηνές που η ηρωίδα του διαβάζει δυνατά από τα βιβλία της.

Μπορεί τελικά τα κινούμενα σχέδια να μην βρήκαν την θέση τους στον «Ερωτα του Φεγγαριού» όμως ο Αντερσον δεν εγκατέλειψε ποτέ την ιδέα να εικονογραφήσει με animation τα βιβλία και τον περασμένο Απρίλιο ξεκίνησε να το κάνει. «Εγραψα αποσπάσματα και για τα τρία από τα βιβλία που δεν ακούγονταν αποσπάσματά τους στην ταινία και φτιάξαμε κινούμενα σχέδια και γι αυτά. Ο Μπομπ Μπάλαμπαν που είναι ο αφηγητής μας στην ταινία, μας παρουσιάζει τα βιβλία, δένοντας τα κλιπάκια σε ένα ενιαίο φιλμ».

Χρειάστηκαν έξι εβδομάδες για να δημιουργηθούν τα κινούμενα σχέδια, ελάχιστος χρόνος ακόμη και για ένα φιλμ τεσσάρων λεπτών. «Οι καλλιτέχνες που σχεδίασαν το κάθε απόσπασμα έκαναν κάποια βασικά σχέδια τα οποία στη συνέχεια δώσαμε σε animators για να τους δώσουν ζωή» λέει ο παραγωγός Τζέρεμι Ντόσον. «Τα πάντα έγιναν μέσω του internet. Οι καλλιτέχνες μας ήταν διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο άλλωστε, κάποιος στο Λος Αντζελες ένας άλλος στο Παρίσι, κάποιος στη Σουηδία. Ενας από αυτούς μάλιστα ζωγράφιζε τις εικόνες του σε λάδι και προσπαθήσαμε να κάνουμε τα κινούμενα σχέδια του αποσπάσματος του να απηχούν το ύφος του».

Οσο για το αν τα βιβλία θα ολοκληρωθούν ποτέ και θα βρουν τη θέση τους στα ράφια μιας αληθινής βιβλιοθήκες, ο Ντόσον λέει «αυτό έχει αποκλειστικά να κάνει με τον Γουές. Αλλά δεν έχω καμιά απολύτως αμφιβολία ότι μπορεί να το καταφέρει».

Ούτε κι μεις, αλλά μην περιμένετε να τα δείτε σύντομα στα βιβλιοπωλεία: «Θα σας πω ένα πράγμα» λέει ο Γουές Αντερσον. «Δεν πρόκειται να γράψω αυτά τα βιβλία».

Το «Moonrise Kingdom» (ελληνικά: «Ο Ερωτας του Φεγγαριού») του Γουές Αντερσον βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου από την Odeon