Industry

H Disney ετοιμάζεται να αγοράσει την 20th Century Fox;

στα 10

Φαίνεται πως τίποτα δεν σταματά τον κολοσσό Disney στο να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στο Χόλιγουντ με το να σκέφτεται να αγοράσει και ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα στούντιο της βιομηχανίας. Αυτό της 20th Century Fox.

H Disney ετοιμάζεται να αγοράσει την 20th Century Fox;

Μετά την Marvel και την Lucasfilm, η Disney στρέφει τα μάτια της και στην απόκτηση ενός από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, αυτό της 2oth Century Fox. Σύμφωνα με πληροφορίες η Fox βρίσκεται σε συνομιλίες με την Disney για να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου της (στο οποίο περιλαμβάνονται τα κινηματογραφικά στούντιο της 20th Century Fox αλλά και η Fox Television) ως μέρος ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού της εταιρείας που βασίζεται κυρίως στα νέα και τον αθλητισμό.

Διαβάστε ακόμα: Η αγορά της… δεκαετίας; Η Lucasfilm ανήκει, πια, στην Disney!

Το νέο έβγαλε πρώτο το CNBC, όπου αναφέρεται πως οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει εδώ και βδομάδες. Δεν έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία ακόμα, μιας και οι συνομιλίες έχουν διακοπεί αυτό το διάστημα, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα ετοιμάζονται να συνεχιστούν ξανά σύντομα, και μάλιστα ίσως οριστικοποιηθούν. Το άρθρο συνεχίζει πως η Fox θα επικεντρώσει το μέλλον της ως εταιρεία σε μια μικρή ομάδα κεφαλαίου, το οποίο θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά στην τρέχουσα αγορά. Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί, τότε η Fox θα γίνει ένα μικρό στούντιο που θα επικεντρωθεί στα νέα και τα αθλητικά, ενώ θα αφήσει την παραγωγή και διακίνηση ταινιών και ψυχαγωγίας εξολοκλήρου στα χέρια της Disney. Ετσι με αυτόν τον τρόπο, η Disney αγοράζει επιτέλους και τους X-Men, που αποτελούσαν αγκάθι του στούντιο εδώ και καιρό, συμπληρώνοντας το παζλ των υπερηρώων της Marvel.

Να σημειωθεί εδώ πως η Disney δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει το κανάλι Fox, μιας και έχει ήδη δικό της κανάλι, το ABC, αλλά την ενδιαφέρουν μικρότερα κανάλια της εταιρείας όπως το FX και National Geographic.

Ολα αυτά γεννάνε πολλά ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι για τα μικρότερα κινηματογραφικά στούντιο τα οποία έχει στην κατοχή της η Fox, όπως τo Blue Sky Animation σπίτι των «Ice Age» και «Snoopy». Και την παραγωγή των ταινιών «Avatar»; Σειρές όπως το «American Horror Story» και «Simpsons» θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ή η Disney θα αποφασίσει πως δεν είναι αναγκαίο να ανήκουν στην αυτοκρατορία της; Οπως και να έχει όμως, άλλο ένα στούντιο φαίνεται πως είναι έτοιμο να χαθεί μέσα στον αβυσσαλέο ανταγωνισμό της βιομηχανίας, ένα ακόμα λιγότερο στούντιο με την δική φωνή και οπτική πάνω στις ταινίες και παραγωγές σωπαίνει, και όλα αυτά σύντομα θα αρχίσουν να έχουν επίπτωση στο μέλλον του Χόλιγουντ. Αν δεν έχουν αρχίσει ήδη. Ελπίζουμε να έχουμε περισσότερα νέα σύντομα.

disney