Industry

Η Disney αποκαλύπτει τη νέα υπηρεσία streaming για την οποία θα μιλάμε όλοι στο μέλλον

στα 10

Και το όνομα αυτής Disney+.

Η Disney αποκαλύπτει τη νέα υπηρεσία streaming για την οποία θα μιλάμε όλοι στο μέλλον

Εδώ και καιρό, γνωρίζαμε ήδη τα σχέδια της Disney για μια δική της υπηρεσία streaming που θα της επέτρεπε πλέον να εισβάλλει στο μοναδικό πεδίο όπου δεν έχει απλώσει την κυριαρχία της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί κολοσσούς όπως το Netflix.

Και να που χτες, ο Πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Μπομπ Αϊγκερ, έδωσε πλέον επίσημα στη δημοσιότητα το όνομα της νέας πλατφόρμας, το logo, καθώς και μερικές επιπλέον πληροφορίες για το περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας της.

Και το όνομα αυτής… Disney+.

Διαβάστε ακόμη: O σεναριογράφος της animation ταινίας του «Aladdin» τα βάζει με την Disney

Disney plus 607

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της κάπου στο τέλος του 2019, όταν θα λήξουν και τα τελευταία εναπομείναντα συμβόλαια της εταιρείας με το Netflix, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το κόστος της συνδρομής θα είναι χαμηλότερο από εκείνο του Netflix.

Κάτω από την ομπρέλα της Disney+, το περιεχόμενο θα ταξινομείται σε πέντε υποενότητες: Disney, Marvel, Star Wars, Pixar και National Geographic, οι οποίες θα λειτουργούν ως μικρο-πλατφόρμες με ξεχωριστό σχεδιασμό και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ομως πέρα από έναν νέο αποκλειστικό τρόπο για να εκμεταλλευτεί η Disney το υλικό της, η Disney+ θα δώσει στο στούντιο τη δυνατότητα για τη δημιουργία νέου, πρωτότυπου υλικού, στα πρότυπα του Netflix, της Amazon και του Hulu, αξιοποιώντας φυσικά, πάνω απ’ όλα τα ήδη υπερ-επιτυχημένα franchise τα οποία διαθέτει.

Loki 607 Σας έλειψε ο Λόκι;

Σχετικά με αυτό, ο Αϊγκερ επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων τις φήμες για μια σειρά της Marvel με ήρωα τον Λόκι και πρωταγωνιστή τον Τομ Χίντλστον, καθώς και δύο live action σειρές από το σύμπαν του «Star Wars»: το «The Mandalorian» του Τζον Φαβρό και μια σειρά-πρίκουελ του «Rogue One» με κεντρικό χαρακτήρα τον Κάσιαν Αντορ του Ντιέγκο Λούνα.

Εδώ θα βρουν επίσης στέγη αρκετές νέες ταινίες και σειρές της Disney βασισμένες σε παλιότερα φιλμ, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής, όπως μια σειρά-συνέχεια του «High Fidelity» με πρωταγωνίστρια τη Ζόι Κράβιτς, μια σειρά animation που θα εκτυλίσσεται στο σύμπαν του «Monsters, Inc», μια live action διασκευή του «Η Λαίδη και ο Αλήτης» κ.α.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα αυτή πλατφόρμα θα αλλάξει τα δεδομένα και τις ισορροπίες σε έναν ήδη εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο, ωστόσο αυτό που θα έχει ουσιαστικά ενδιαφέρον να δούμε είναι αν η Disney θα τολμήσει τη δημιουργία πραγματικά πρωτότυπων νέων παραγωγών, αντί να βασίζεται επ’ αόριστον σε ήδη προϋπάρχον υλικό.

Διαβάστε ακόμη

Tags: Disney