Buzz

Η πριγκίπισσα Λέια ζει! Η Disney σκέφτεται να ψηφιοποιήσει την Κάρι Φίσερ για τις συνέχειες του Star Wars

στα 10

Το στούντιο εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να κρατήσει ζωντανό τον χαρακτήρα της Κάρι Φίσερ στα επόμενα επεισόδια του «Πολέμου των Αστρων».

Η πριγκίπισσα Λέια ζει! Η Disney σκέφτεται να ψηφιοποιήσει την Κάρι Φίσερ για τις συνέχειες του Star Wars

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Το κενό που άφησε η πρόσφατη απώλεια της Κάρι Φίσερ, που πέθανε τον Δεκέμβριο (με μια μέρα διαφορά από τη μητέρα της, Ντέμπι Ρέινολντς), στις καρδιές των θαυμαστών της, αλλά και στη μυθολογία του «Πολέμου των Αστρων», είναι δυσαναπλήρωτο.

Ωστόσο η Disney έχει ένα (όχι και τόσο εξωφρενικό, πλέον) σχέδιο για το πώς να κρατήσει τον πολυαγαπημένο χαρακτήρα της πριγκίπισσας Λέια ζωντανό για τις ανάγκες του προσοδοφόρου και ολοένα επεκτεινόμενου franchise του Star Wars.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Χάρελσον επιβιβάζεται στο spin-off του Star Wars για τον Χαν Σόλο

Carrie 607

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, η Κάρι Φίσερ είχε ολοκληρώσει πριν από το θάνατό της τα γυρίσματα των σκηνών της για το επόμενο, όγδοο επεισόδιο του Star Wars, το οποίο σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον, με ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2017. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι η απώλειά της δεν θα επηρεάσει το φιλμ και, ακόμα περισσότερο, τη μελλοντική εξέλιξη της σειράς ταινιών.

Πέρα από τις πιθανές σεναριακές προσαρμογές, όμως, η Disney έχει ακόμα ένα χαρτί στο μανίκι της προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και αυτό είναι το θαύμα της ψηφιακής τεχνολογίας, το οποίο είχε ήδη βάλει σε εφαρμογή, για τις ανάγκες του «Rogue One: A Star Wars Story», όπου με τη βοήθεια των εφέ αναβίωσε στην οθόνη τόσο τον Πίτερ Κάσινγκ όσο και τη νεαρή Κάρι Φίσερ στο ρόλο της πριγκίπισσας Λέια.

Carrie Fisher 607

Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, σύμφωνα με τις φήμες, η Lucasfilm και Disney σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνική για να συμπεριλάβουν τον χαρακτήρα και στα επόμενα επεισόδια, και για αυτόν τον λόγο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους κληρονόμους και κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων της ηθοποιού προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδειά τους.

Εχουμε περιέργεια να μάθουμε ποια θα είναι η απάντησή τους, αλλά και η εξέλιξη της υπόθεσης, που είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει και πάλι μια μεγάλη συζήτηση για τα όρια της ψηφιακής τεχνολογίας και κυρίως για τα ηθικά όρια μιας τέτοιας ανάστασης νεκρών.

Στο ενδιάμεσο, δείτε παρακάτω ένα βίντεο για το πώς τα ψηφιακά εφέ «ξαναζωντάνεψαν» τον αείμνηστο Πίτερ Κάσινγκ στο «Rogue One: A Star Wars Story», αλλά και τη νεαρή πριγκίπισσα Λέια.


Διαβάστε ακόμη