Buzz

Αυτός, αυτή και… τα χωρίσματα! Πρώτο τρέιλερ για το «The Disappearance of Eleanor Rigby»

στα 10

Η πρώτη ταινία του Νεντ Μπένσον μπορεί να μην ήταν αυτό που προσδοκούσαμε, αλλά έχει δυο μαγικούς πρωταγωνιστές που μπορείτε να απολαύσετε να χωρίζουν με πάθος στο πρώτο τρέιλερ του φιλμ.

Αυτός, αυτή και… τα χωρίσματα! Πρώτο τρέιλερ για το «The Disappearance of Eleanor Rigby»

Οταν «Η Εξαφάνιση της Ελινορ Ρίγκμπι» («The Disappearance of Eleanor Rigby»), το φιλόδοξο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Νεντ Μπένσον, έκανε την πρεμιέρα του στο Τορόντο πέρσι το φθινόπωρο, είχε τη μορφή που είχε οραματιστεί, γράψει, γυρίσει και μοντάρει ο δημιουργός του: δύο ταινίες, σύνολο τριών ωρών, που παίζονται back-to-back με τίτλο «Him» και «Her», παρουσιάζοντάς μας (από τη δική του και τη δική της σκοπιά), την ιστορία του χωρισμού ενός νέου ζευγαριού όταν η τραγωδία που τους χτύπησε την πόρτα ήταν αβάσταχτη για να την αντιπαρέλθουν.

Οσοι είδαν τις ταινίες στο TIFF έγραψαν διθυράμβους για το πόσο αλληλοσυμπληρωματικά λειτουργούσαν. Η μία γέμιζε τα κενά της ιστορίας της άλλης, σχηματίζοντας ένα σπαραχτικό αποτέλεσμα που αποζημίωνε το θεατή για την υπομονή του. Ταυτόχρονα βέβαια, υπήρχαν και οι σκεπτικές φωνές της εμπορικής λογικής: πέρα από ένα φεστιβαλικό περιβάλλον, πώς θα πουλούσε κανείς δύο ταινίες στο μαζικό κοινό; Υπήρχε τρόπος διανομής ενός τέτοιου εγχειρήματος; Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που αγόρασε την ταινία κι αποφάσισε να τη διαχειριστεί με το δικό του, επιθετικό τρόπο, πίστεψε πως όχι. Κι έτσι υποχρέωσε τον Μπένσον να κάνει μία... τρίτη ταινία με τίτλο «Them» - η οποία αψηφώντας το εύρημα των δύο διαφορετικών οπτικών, συμβιβάζει το στόρι σ' ένα 2ωρο «best of» των κομματιών τους. Αυτή ήταν και η ταινία που έκανε την πρεμιέρα της, με μάλλον αποκαρδιωτικές κριτικές, στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών.

Στην ταινία, γνωρίζουμε την Ελινορ (Τζέσικα Τσαστέιν) και τον Κόνορ (Τζέιμς ΜακΑβόι), ένα ερωτευμένο ζευγάρι λίγων ετών που, μην μπορώντας να ξεπεράσει ένα τραγικό συμβάν στην κοινή του ζωή, προσπαθεί να βρει τη δύναμη να χωρίσει για πάντα, ενώ η αγάπη τους είναι ακόμα δυνατή. Σα μια κλασική indie ρομαντική δραμεντί, δηλαδή, με επιπλέον προσχήματα φιλοσοφικών στοχασμών και κλισέ. Το βέβαιο είναι ότι οι δυο πρωταγωνιστές της ταινίας αναπληρώνουν, με τις ερμηνείες και την απλή παρουσία τους, όλη την ένταση, τη δύναμη, τη χημεία και την πρωτοτυπία που απουσιάζει από το σενάριο. Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για την «Εξαφανιση της Ελινορ Ρίγκμπι»: