Φεστιβάλ / Βραβεία

Διπλή βράβευση στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»!

στα 10

Την ίδια περίπου ώρα που «Το Αγόρι που Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορά Λυγίζου κέρδιζε τα βραβεία της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου και Ανδρικής Ερμηνείας στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης το περίμεναν δύο ακόμη διακρίσεις...

Διπλή βράβευση στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σεβίλλης για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»!

Συνεχίζοντας τις διακρίσεις του εντός και εκτός Ελλάδας, το ντεμπούτο του Εκτορα Λυγίζου που ξεκίνησε την καριέρα του από την επίσημη συμμετοχή του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των βραβείων και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης, το οποίο ειδικά φέτος είχε έντονο ελληνικό χρώμα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» απέσπασε το δεύτερο μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το Αργυρό Giraldillo (όπως ονομάζονται τα βραβεία του Φεστιβάλ) για την «επαναστατική και γενναία προσέγγιση της κινηματογράφησης που καταλήγει σε μια υποβλητική σπουδή ενός χαρακτήρα, που λειτουργεί επίσης και ως μια σοφιστικέ μεταφορά για μια χώρα σε κρίση», ενώ ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ιδανικός ενσαρκωτής του «παιδιού» του τίτλου απέσπασε το βραβείο ανδρικού ρόλου.

Το τελευταίο έρχεται να προστεθεί όχι μόνο στην ειδική μνεία που κέρδισε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, αλλά και στο Βραβείο Ανδρικού Ρόλου που κέρδισε στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ακριβώς την ίδια στιγμή που η ταινία του Εκτορα Λυγίζου βραβευόταν ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη και Σεβίλλη. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Δείτε τη συνεντευξη που έδωσαν στο Flix ο Εκτορας Λυγίζος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και διαβάστε περισσότερα για το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού».