Industry

Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μην προσπερνάς!

στα 10

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με διορία ως τις 31 Αυγούστου. Μάθετε περισσότερα.

Flix Team
Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μην προσπερνάς!

Εάν είστε φοιτητές, σπουδαστές δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητοι δημιουργοί από 18 έως 30 χρόνων, η «Διοτίμα» σάς έχει μια αποστολή, με «έπαθλο» πολύ μεγαλύτερο από το οικονομικό.

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Σηκώστε την κάμερα, ανοίξτε το μικρόφωνο και αφηγηθείτε μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιουδήποτε άλλου είδος καταγραφής σας εκφράζει, με μέγιστη χρονική διάρκεια τα 5 λεπτά. Μοιραστείτε την κινηματογραφική σας ματιά για ένα καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει «αόρατο», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών μας.

διοτίμα 607

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως και τις 31 Αυγούστου 2018. Οι ταινίες θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά, μέσω wetransfer, στην ηλεκτρονική διεύθυνση diotima@otenet.gr. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τις Εύα Στεφανή (σκηνοθέτη), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτη) και Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες. Αυτές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα, για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφτείτε τη σελίδα του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα».

Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μαρτίου 2018, με θέμα: «Αλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία». Στόχος της είναι να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωρίζουμε, ακούμε, βλέπουμε. Η καμπάνια εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει: παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία, οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης, καμπάνια ευαισθητοποίησης.